2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Itt az új utasítás: dupla annyi kórházi ágyat kell készenlétbe helyezni, mint eddig


A koronavírus-járvány második hulláma elérte Magyarországot is, és más országokhoz hasonlóan nálunk is újra nő a fertőzések száma. Az egészségügyi védekezés részeként a kórházaknak fel kell készülniük arra, ha ellássák a fertőzötteket. Ezért az egészségügyi szolgáltatóknak az összes ágyszámuk 20 százalékát készenlétben kell tartaniuk.

A koronavírus-járvány második hulláma elérte Magyarországot is, és más országokhoz hasonlóan nálunk is újra nő a fertőzések száma. Az egészségügyi védekezés részeként a kórházaknak fel kell készülniük arra, ha ellássák a fertőzötteket - áll az EMMI közleményében. 

Ezért Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter arra utasította az egészségügyi szolgáltatókat, hogy az eddigi 10 százalék helyett az összes ágyszámuk 20 %-át tartsák készenlétben, azért, hogy ezen ágyak szükség esetén a COVID-19 fertőzött betegek ellátásába bevonhatóak legyenek - írják. A miniszter külön felhívta kórházvezetők figyelmét arra, hogy 

az utasításban foglalt intézkedés végrehajtása nem eredményezheti betegek intézményből történő elbocsájtását,

hiszen jelenleg az ágykihasználtság körülbelül 53 százalék. A kórházaktól szeptember negyedikén délelőtt beérkezett adatok szerint mindenhol biztosított, hogy az összes ágyszám 20 %-a szükség esetén bevonható legyen a COVID-19 fertőzött betegek ellátásába. Jelenleg 120 koronavírusos beteg igényel kórházi ellátást, közülük nyolcan vannak lélegeztetőgépen.

Az egészségügyi ellátásokat érintően jelenleg nincs korlátozás, ugyanakkor továbbra is fontos az óvintézkedések fokozott betartása mind az egészségügyi dolgozók, mind a betegek részéről. A kórházak ahogy eddig, úgy ezután is minden szükséges védőfelszerelést megkapnak.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Kenterbe vágják a világot a magyar IT-sek: de hol vannak még a nyugati fizetések!
A koronavírus-járvány nyomában bizonyos szakmák poziciók, ha ideiglenesen is, de háttérbe szorultak,


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó