2020. december 1. kedd Elza

Itt az országos mentő-térkép: ennyi idő alatt ér ki az autó


Van, ahová az országban 3 perc alatt kiérkezik a mentőautó, ha baj van. Hivatalosan (az uniós ajánlás szerint) 15 perc alatt bárhová meg kéne érkeznie a segítségnek. Bár rémtörténeteket mindig hallani. Egy friss térképes alkalmazás most megmutatja, mennyit kell várni valójában a mentőre az ország különböző pontjain.


Egy térképes alkalmazás alapján(a geoinformatikával foglalkozó Esri Magyarország jóvoltából) bárki rákereshet különböző címekre, hogy megtudja, mennyi idő alatt érne oda a mentő. Ha a térképet vizsgáljuk láthatjuk, minél sötétebb az adott zóna, annál lassabban ér oda a mentő. A piros részek a 15 perces területek, míg a zöld részen akár 3 perc alatt is kinn lehet a mentő. A sárgás szakaszok 7-9 perces intervallumban mozognak. De a képet böngészve az is kiderül, sokan a 15 perces kiérkezési határon kívül esnek. A cég gyűjtése szerint majdnem másfél millió ember. Adataik szerint majdnem

900 település van negyedóránál távolabb

a mentőállomásoktól, így ott esély sincs arra, hogy a normaidőn belül megérkezzen a segítség.


Forrás: esrihu.hu

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk