2020. augusztus 8. szombat László

Itt a javaslat: így változik a sürgősségi ellátás

  • Népszava
  • 2018. december 3. hétfő 09:00

Változik a sürgősségi egészségügyi ellátás. Az új javaslat szerint a sürgősségire beérkező betegeket egy szakember osztályozná, ezután pedig állapotuktól függően továbbküldenék őket a megfelelő osztályra - írja a Népszava.

Átalakítja a kormány a sürgősségi ellátást. Akik mentővel hoznak, azokat 5, a saját lábukon érkezőket pedig legfeljebb 10 percen belül "osztályozni" kell. A besorolást speciális szakemberek, diplomás ápolók végeznék el. Az érkezők a besorolásuk szerint lehetnek újraélesztendők, kritikus állapotúak, sürgősen ellátandók, kevésbé sürgős esetek valamint halaszthatók. A halaszthatókat illetve a kevésbé sürgős eseteket az "akut alapellátási egységhez" irányítják, ahol egy mentőtiszt vagy egy diplomás ápoló ellátja a betegeket.

Becslések szerint a sürgősségi osztályokra érkező betegek mintegy 60 százalékának egyáltalán nincs szüksége azonnali ellátásra. Némelykor a háziorvosok is úgy szabadulnak a problémától, hogy a betegeiket beküldik a sürgősségire. Sokan azért mennek a sürgősségire, mert munkaidejükben nem tudnak háziorvoshoz fordulni, miközben a maradék 40 százaléknak, az igazán sürgős eseteknek legfeljebb átlagosan 4 órán belül ellátáshoz kell jutnia.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.