2019. február 19. kedd Zsuzsanna

Itt a javaslat: így változik a sürgősségi ellátás

  • Népszava
  • 2018. december 3. hétfő 09:00

Változik a sürgősségi egészségügyi ellátás. Az új javaslat szerint a sürgősségire beérkező betegeket egy szakember osztályozná, ezután pedig állapotuktól függően továbbküldenék őket a megfelelő osztályra - írja a Népszava.

Átalakítja a kormány a sürgősségi ellátást. Akik mentővel hoznak, azokat 5, a saját lábukon érkezőket pedig legfeljebb 10 percen belül "osztályozni" kell. A besorolást speciális szakemberek, diplomás ápolók végeznék el. Az érkezők a besorolásuk szerint lehetnek újraélesztendők, kritikus állapotúak, sürgősen ellátandók, kevésbé sürgős esetek valamint halaszthatók. A halaszthatókat illetve a kevésbé sürgős eseteket az "akut alapellátási egységhez" irányítják, ahol egy mentőtiszt vagy egy diplomás ápoló ellátja a betegeket.

Becslések szerint a sürgősségi osztályokra érkező betegek mintegy 60 százalékának egyáltalán nincs szüksége azonnali ellátásra. Némelykor a háziorvosok is úgy szabadulnak a problémától, hogy a betegeiket beküldik a sürgősségire. Sokan azért mennek a sürgősségire, mert munkaidejükben nem tudnak háziorvoshoz fordulni, miközben a maradék 40 százaléknak, az igazán sürgős eseteknek legfeljebb átlagosan 4 órán belül ellátáshoz kell jutnia.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 602 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Családostul viszik külföldre a magyarokat: 600 ezres fizetés, diploma sem kell
Aki eddig még nem indult útnak, azt jó eséllyel a családja tartotta vissza.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS