6 °C Budapest

Itt a figyelmeztetés: ilyen tünetekkel nehogy közösségbe menj

2020. augusztus 11. 15:33

Többen nem vették komolyan tüneteiket, erre vezethető vissza az utóbbi napok új fertőzéseinek zöme. Aki észleli magán a tüneteket, azt arra kérik, ne menjen közösségbe.

Akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, erre figyelmeztetnek az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések - olvasható a koronavírussal kapcsolatos kormányzati honlapon. A tájékoztatás szerint

az új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek.

A közleményben azt írják, hogy a kockázatos külföldi utazások kerülése, valamint a üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett az egyik leghatékonyabb védekezési forma az, ha továbbra is éberek és fegyelmezettek vagyunk, és komolyan vesszük a koronavírusra utaló jeleket, függetlenül attól, hogy jártunk-e külföldön.

A tájékoztatóban emlékeztetnek, mik is a koronavírusos fertőzés legjellemzőbb tünetei: a láz, a fáradtság, a száraz köhögés

Egyes betegeknél előfordulhat izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj, illetve további jellegzetes és sokszor egyetlen tünet az íz- és a szaglásérzékelés zavara vagy elvesztése.

Azt kérik azoktól, akik a fenti tüneteket észlelik magukon, hogy maradjanak otthon, ne menjenek közösségbe, és a háziorvost se személyesen keressék fel, hanem telefonon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm