2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

Itt a figyelmeztetés: ilyen tünetekkel nehogy közösségbe menj


Többen nem vették komolyan tüneteiket, erre vezethető vissza az utóbbi napok új fertőzéseinek zöme. Aki észleli magán a tüneteket, azt arra kérik, ne menjen közösségbe.

Akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, erre figyelmeztetnek az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések - olvasható a koronavírussal kapcsolatos kormányzati honlapon. A tájékoztatás szerint

az új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek.

A közleményben azt írják, hogy a kockázatos külföldi utazások kerülése, valamint a üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett az egyik leghatékonyabb védekezési forma az, ha továbbra is éberek és fegyelmezettek vagyunk, és komolyan vesszük a koronavírusra utaló jeleket, függetlenül attól, hogy jártunk-e külföldön.

A tájékoztatóban emlékeztetnek, mik is a koronavírusos fertőzés legjellemzőbb tünetei: a láz, a fáradtság, a száraz köhögés

Egyes betegeknél előfordulhat izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj, illetve további jellegzetes és sokszor egyetlen tünet az íz- és a szaglásérzékelés zavara vagy elvesztése.

Azt kérik azoktól, akik a fenti tüneteket észlelik magukon, hogy maradjanak otthon, ne menjenek közösségbe, és a háziorvost se személyesen keressék fel, hanem telefonon.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Már repkednek a 100 ezres bírságok: könnyen megüthetik a bokájukat a háztulajok
Magyaroszágon évente több ezer köbméternyi illeglis hulladékot rak le a lakosság, melynek elszállítása komoly gondot okoz a hatóságoknak. Kevesen tudják, de akár 100 ezer forintos bírsággal is sújthatja őket a hatóság.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó