21 °C Budapest

Ismét videón jelentkezett Orbán Viktor: A járvány hosszú lesz és a java csak most következik

2020. április 2. 16:50

A koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésének lehetőségeiről és a betegség tüneteit enyhítő készítmények rendelkezésre állásáról egyeztetett csütörtöki videókonferenciáján Orbán Viktor neves hazai szakemberekkel.

A járvány hosszú lesz és a java csak most következik, vakcina az nincsen, hacsak most Önök meg nem lepnek engem most valami bejelentéssel. Azt kell hinnem, hogy még egy ideig nem is lesz

- szólt a professzorokhoz az Innovációs és Technológiai Minisztériumból indított videókonferencián Orbán Viktor. Íme:

"Ugyanakkor nem csak vakcinára kell gondolnunk, hanem szükségünk van minden gyógyszerre, amelyek enyhítik a betegek tüneteit. Ha a betegség tömegessé válik, akkor az igény jelentősen megnő azon gyógyszerek iránt, amelyek enyhítik a betegség tüneteit" - magyarázta a korámnyfő, aki úgy tudja, hogy több gyógyszernek a tesztelése is zajlik Magyarországon.

Azt is megosztotta a beszélgetésen résztvevőkkel, hogy az Operatív Törzsben azon is dolgoznak, hogy a következő hetekben felhalmozzanak elegendő gyógyszert, ami a tömeges fertőzések időszakában az emberek rendelkezésére tudnak bocsátani.

A videó alapján a következő szakemberek vettek részt a beszélgetésben:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • Bogsch Erik, a Richter Gedeon elnöke.
  • Závodszky Péter, Széchenyi-díjas magyar biofizikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.
  • Lacza Zsombor ortopéd-traumatológus szakorvos, PhD, az MTA doktora, a Testnevelés Egyetem tudományos rektorhelyettese.
  • Keserű György, gyógyszerkutató, egyetemi tanár, MTA Természettudományi Kutatóközpont.
  • Kacskovics Imre, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Immunológiai Tanszékének vezetője, egyetemi tanár, az egyetem Természettudományi Karának dékánja. A hazai kutatóintézetekből álló konzorcium vezetője.
  • Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora.

Miért tartották az eseményt?

Az ITM közleményben jelezte, hogy miért is ültek ma össze a kutatók, szakemberek az online térben a kormányfővel és Palkovics László innovációs miniszterrel: "Több mint 2,3 milliárd forintos támogatással egy tucatnyi, a koronavírussal szembeni egészségügyi védekezést hazai szaktudásra és kapacitásokra alapozva megerősítő kutatás-fejlesztési projekt zajlik Magyarországon. Orbán Viktor miniszterelnök részvételével a fejlesztések előrehaladását, várható eredményeit tekintették át a kutatócsoportok vezetői, képviselői egy mai videókonferencián" - közölte a tárca.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem