2020. május 30. szombat Janka, Zsanett

Ismét videón jelentkezett Orbán Viktor: A járvány hosszú lesz és a java csak most következik


A koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésének lehetőségeiről és a betegség tüneteit enyhítő készítmények rendelkezésre állásáról egyeztetett csütörtöki videókonferenciáján Orbán Viktor neves hazai szakemberekkel.

A járvány hosszú lesz és a java csak most következik, vakcina az nincsen, hacsak most Önök meg nem lepnek engem most valami bejelentéssel. Azt kell hinnem, hogy még egy ideig nem is lesz

- szólt a professzorokhoz az Innovációs és Technológiai Minisztériumból indított videókonferencián Orbán Viktor. Íme:

"Ugyanakkor nem csak vakcinára kell gondolnunk, hanem szükségünk van minden gyógyszerre, amelyek enyhítik a betegek tüneteit. Ha a betegség tömegessé válik, akkor az igény jelentősen megnő azon gyógyszerek iránt, amelyek enyhítik a betegség tüneteit" - magyarázta a korámnyfő, aki úgy tudja, hogy több gyógyszernek a tesztelése is zajlik Magyarországon.

Azt is megosztotta a beszélgetésen résztvevőkkel, hogy az Operatív Törzsben azon is dolgoznak, hogy a következő hetekben felhalmozzanak elegendő gyógyszert, ami a tömeges fertőzések időszakában az emberek rendelkezésére tudnak bocsátani.

A videó alapján a következő szakemberek vettek részt a beszélgetésben:

  • Bogsch Erik, a Richter Gedeon elnöke.
  • Závodszky Péter, Széchenyi-díjas magyar biofizikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.
  • Lacza Zsombor ortopéd-traumatológus szakorvos, PhD, az MTA doktora, a Testnevelés Egyetem tudományos rektorhelyettese.
  • Keserű György, gyógyszerkutató, egyetemi tanár, MTA Természettudományi Kutatóközpont.
  • Kacskovics Imre, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Immunológiai Tanszékének vezetője, egyetemi tanár, az egyetem Természettudományi Karának dékánja. A hazai kutatóintézetekből álló konzorcium vezetője.
  • Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora.

Miért tartották az eseményt?

Az ITM közleményben jelezte, hogy miért is ültek ma össze a kutatók, szakemberek az online térben a kormányfővel és Palkovics László innovációs miniszterrel: "Több mint 2,3 milliárd forintos támogatással egy tucatnyi, a koronavírussal szembeni egészségügyi védekezést hazai szaktudásra és kapacitásokra alapozva megerősítő kutatás-fejlesztési projekt zajlik Magyarországon. Orbán Viktor miniszterelnök részvételével a fejlesztések előrehaladását, várható eredményeit tekintették át a kutatócsoportok vezetői, képviselői egy mai videókonferencián" - közölte a tárca.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Foghatják a fejüket a pesti autósok: júniustól erre sokan ráfizetnek
Komoly pénzekbe kerül, ha valaki kocsival váltaná ki a tömegközlekedést.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Auchan

05.28-06.03
Országos

Tesco

05.28-06.03
Országos

Aldi

05.28-06.03
Országos

Lidl

05.28-06.03
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk