2019. július 20. szombat Illés

Ilyen marhaságokkal hívogatják a 112-t: mások életével játszanak


Megint közzétett egy összeállítást a rendőrség arról, hogy milyen fals hívások érkeznek be a 112-es segélyhívóra. A telefonok majdnem kétharmada fals, ami veszélyes, hiszen foglalják az erőforrásokat a ténylegesen bajban lévők elől. A videó új, de az üzenet a régi: "ilyenkor inkább anyádat hívd, ne a 112-t".

Folytatódik a rendőrség kampánya, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy a 112-es segélyhívót csak komoly vészhelyzetben szabad felhívni. Bár ez egyértelműnek tűnhet, de sajnos rengetegen keresik az irányítóközpontot olyan irreleváns marhaságokkal, mint milyen nap van ma, vagy hogy az FBI blokkolja a televíziót.

66,6% - nem jó, de nem is tragikus? De tragikus, mert ez a felelőtlen, segítségnyújtást nem igénylő hívások aránya a segélyhívón. Janklovics Péter kisfilmje új, tanácsa a régi: "Ilyenkor inkább *nyádat hívd, ne a 112-t!"

- írták a Facebookon közzétett összeállításhoz.

A központi segélyhívó rendszer 2014. március 13-i működésétől kezdve - amelyhez a katasztrófavédelem 2016 januárjában, a mentőszolgálat pedig 2017 augusztusában csatlakozott - az operátorok 21 086 745 hívást kezeltek, amelynek több mint 66 százaléka nem igényelt tényleges beavatkozást a készenléti szervek részéről.

A fals hívásért akár 150 ezer forintos bírságot is kaphat a telefonáló. A tudatlanságból vagy szándékosan tett fals bejelentések azoknak az életét kockáztatják, akik valóban bajban vannak.

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS