2020. április 7. kedd Herman

Így zajlik egy mintavétel koronavírus teszthez: eléggé fertőzésveszélyes


A koronavírusos okozta megbetegedés gyanújánál a helyszíni mintavétel szabályairól adott ki magyar feliratú oktatóvideót a mentőszolgálat. Ez leegyszerűsítve az, hogy mikre figyelni a mintavételnél, hiszen ez egy igen komolyan fertőzésveszélyes tevékenység. Még úgy is, hogy eleve csak megfelelő védőruházatban szabad csinálni. Illetve az se jó, ha végül nem lesz használható a minta.

Ilyenre akkor kerül sor, ha nem kell kórházba szállítani a beteget, hanem le lehet venni ott a mintát, ahol a beteg épp van - írja az Index. A videóban arról van szó, hogy hogyan használják a zacskókat, pálcákat és egyebeket. 

A mintavétel nagyon gyorsan megy, jól megforgatnak az ember torkában egy pálcát, hogy legyen minta a torokváladékból. Aztán egy másik pálcát "magasan felvezetnek" a beteg orrába, hogy legyen onnan is. Majd mindent figyelmesen elcsomagolnak és kész is az egész.

 

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Erre végképp nem voltak felkészülve a dolgozók: az agyonhajszoltság csak a kezdet
A koronavírus-járvány életünk szinte minden területét gyökeresen megváltoztatja életünket.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

04.02-04.07
Országos

Interspar

04.02-04.11
Budapest

Spar

04.02-04.11
Országos

Auchan

04.02-04.08
Országos

Praktiker

04.02-04.12
Országos

Aldi

04.01-04.08
Országos

Auchan

Húsvét
03.12-04.11
Országos

Aldi

02.20-04.23
Országos

  Ajánlatunk