2020. július 8. szerda Ellák

Így rövidítheted le te is a műtéti várólistát


Új jelenséggel bővült az egészségügy: a kórházak keresik a műtétre várókat. Sok közülük fantáziát lát abban, hogy átvállalja a máshol hosszú sorok végén türelmetlenkedők ellátását. Kiderült az is, hogy a páciensek jelentős része szívesen megy műtétre a lakóhelyétől távolabbra is. Mások viszont idővel mintha maguktól gyógyulnának meg - írja a Népszabadság.


Több ezer várólistás beteg kapott levelet az elmúlt néhány hétben kórházától arról, hogy amennyiben vállalja, még ebben az évben, akár heteken belül sor kerülhet a műtétjére - csak egy másik kórházban. Sokan éltek is a lehetőséggel, és körülbelül 2300 operációt már el is végeztek a feladatra jelentkező több tucat kórházban.

A várólista-csökkentésben extra beavatkozásokat vállaló intézmények listáját és elérhetőségét az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) közzétette a honlapján, így a betegek maguk is választhatnak intézményt. Ebben a programban a gyorsabb beavatkozás lehetőségéért olykor a lakóhelytől távolabbra lévő kórházakba kell befeküdni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS