2021. január 21. csütörtök Ágnes

Idősek, figyelem! Új módszere van a csalóknak: kamu vakcinával húznak le


Soron kívüli koronavírus-oltást ígérve próbáltak pénzt kicsalni egy idős asszonytól a csalók. A 90 éves asszony résen volt, keresztkérdésekkel bizonytalanítottal el a telefonálót.

A gyömrői, Bagóczky Sándorné egy nap valaki azzal hívta fel, hogy soron kívül biztosítani tud neki koronavírus elleni vakcinát. "Az első gondolatom az volt, vajon honnan tudják a telefonszámomat" - mondta a Ripostnak a 90 éves hölgy. Egy férfi hívta, aki elmondása szerint nem volt túl meggyőző.

A beszédéből és abból, ahogy fogalmazott, nekem úgy tűnt, nem valami intelligens és tájékozott

- fogalmazott Bagóczky Sándorné. A férfi a telefonban azt mondta, a vakcinát, amit kínál egy magyar doktornő fejlesztette ki. Nevet is mondott, de ez az asszonynak nem volt ismerős. Ezután rákérdezett, hogy "ha már ilyen nagyszerű ez az oltóanyag, akkor miért nem hallottam róla se a tévében, de a rádióban. Miért nem ezt hirdetik világszerte?" A férfi a kérdésre azt felelte: "Tetszik tudni, milyenek a gyógyszergyárak. Nem engedik, hogy kisebb cégek is beférkőzzenek a köreikbe. Maguknak akarják a hasznot." Majd közölte: a vakcina 12 ezer forintba kerül.

Arról, hogy hogyan és mikor kell átadni a pénzt, már nem esett szó, mert a hölgy közölte: családja nélkül semmiféle döntést nem hoz, azzal letette a telefont.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked