2020. július 3. péntek Kornél, Soma

Ide ne vidd a nagyit: begyógyszerezett zombikat talált a hivatal ebben az otthonban

  • Népszava
  • 2018. január 15. hétfő 10:05

Újabb szociális otthonról derült ki, hogy emberhez nem méltó állapotok uralkodnak. 2015-ben is vizsgálták már az otthont, akkor is rossz volt a helyzet, azóta pedig csak romlott - írja ma reggel a Népszava.

A Bács-Kiskun Megyei Platán Integrált Szociális Intézménybe látogattak el nemrég az ombudsmani hivatal munkatársai. Azon túl, hogy a 2015-ös vizsgálat megállapításai közült több nem teljesült, még romlott is a helyzet. Továbbra sem találták biztosítottnak a minimum 6 négyzetméteres lakóterület személyenkt, valamint meglehtősen lesújtó képet festettek a betegek napközbeni állpotáról is.

A látogatócsoport a társalgóban a televíziókészülék előtt alvó állapotban egymásnak dőlő emberek sokaságával találkozott. Az emberi méltósághoz való joggal nem összeegyeztethető, hogy az itt élő emberek a mindennapjaikat gyógyszertől kábult állapotban töltsék

- idéz az ombudsmani jelentésből a lap. Időközben fenntartót váltott az intézmény, a Népszava szerint a régi fenntartó át sem adta az ombudsmani jelentést az újnak.

A jelenlegi fenntartó Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint az ombudsmani látogatás óta már javlut a helyzet az otthonban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Rengeteg magyar nyugdíjas maradt hoppon: oda az anyagi biztonságuk?
A pandémia előtt mintegy 110 ezer magyar nyugdíjas dolgozott, ám helyzetükből adódóan ők voltak a legelsők, akiknek búcsút mondtak a hazai vállalatok. De vajon mi lesz a sorsuk most, hogy enyhült a helyzet? Van visszaút számukra a munka világába?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk