Hol élnek tovább a magyarok: Közép- Magyarországon vagy az Alföldön?

2015. május 5. 10:01

A magyaroknak kevesebb jut az egészségben eltöltött évekből, és az európai átlagnál rövidebb életre számíthatnak.  Azonban az országon belül is nagyok a különbségek. Aki pedig rendszeresen jár szűrésre, előre kerülhet a várólistákon - írja a Világgazdaság.

Magyarország a várható és az egészségesen várható élettartamban is elmarad az uniós átlagtól, ami a nők esetében 83,1 illetve 62,1 év, míg a férfiaknál 77,5 és 61,5 év. Jelentős különbség figyelhető meg Magyarországon belül az egészségben várható élettartamban is. Míg Közép- Magyarországon egy férfi 62,4 évet is élhet egészségesen, addig a legrövidebb életszakaszra a kevésbé fejlett Észak-Alföld népessége számíthat (54,2 és 54,8 év). A nők a Nyugat-Dunántúlon vannak a legjobb helyzetben, rájuk 64,3 egészséges életév várhat, míg az Észak-Alföldön élő nők kénytelenek lesznek ennél 10,1 évvel kevesebbel beérni.

Aki rendszeresen részt vesz szűrővizsgálatokon, elsőbbséget élvezhetne a várólistához, előjegyzési listához kötött, a szűréssel érintett, abból eredő szolgáltatások igénybe vétele esetén.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm