12 °C Budapest

Hiába vagy bivalyerős, padlóra küld a koronavírus: videón, milyenek a tünetek

2020. március 29. 16:50

Sokan hiszik azt, hogy gond nélkül átvészelnék a koronavírus-fertőzést, hiszen fittek és egészségesek. Csakhogy ez korántsem így van, erre a legjobb példa az az 51 éves férfi, aki videóban mesélte el, mit tett vele a fertőzés.

Beszélni alig tud, a fejét sem bírja nagyon tartani Andy Hardwick abban a videóban, amelyben elmeséli, hogyan döntötte le a lábáról a koronavírus. A brit férfi 51 éves, fitt és egészséges, heti legalább háromszor edz, súlyos krónikus betegsége nincs, néha kiújul az asztmája. Mégis padlóra küldte a koronavírus-fertőzés.

Történetét a család és a barátok nyomására dokumentálta, hogy az emberek lássák, nem játék a fertőzés, elég komolyan ki tudja ütni az embert.

A nyakam fáj, a gerincem sajog, a hátam is. Nem akarok beszélni sem nagyon, mert nem kapok levegőt. Igazából a fejem alig bírom felemelni a párnáról

- meséli a videóban a férfi, akinek már az is nagy küzdelem, hogy egyáltalán nyitva tartsa a szemét.

Hullámokban tör jön: néha iszonyatosan fáj, máskor kicsit fellélegezhetek. Életemben nem voltam még ilyen rosszul, ezt az ellenségeimnek sem kívánom...

- folytatta a kétgyermekes férfi, aki az essexi Wickfordban él. Először csak a száraz köhögés jelentkezett nála, amitől a torka is fájni kezdett. Felesége arról beszélt, az életerős Andyt most gyakorlatilag minden energiája elhagyta, pedig kezdetben láza sem nagyon volt, így lefekvéskor remélte, hogy hamar átesik a tüneteken. Néhány órán belül azonban nagyon felszökött a láza, és nem is tudott rendesen lélegezni:

Teljesen átizzadtam, de közben majd' megfagytam, egyszerűen nem volt semmi hőérzetem, közben pedig rámtört a szomjúság.

Noha a paracetamoltól lement a láza, az asztmagyógyszere nem tudta helyreállítani a légzését - mesélte a férfi, aki azt is elárulta, még nevetni is nagyon fáj. Családja szerint Andy Hardwick Londonban kapta el a fertőzést, ahol Camden tanácsának városüzemeltetési osztályán dolgozik - bár már március 18-a óta otthonról dolgozik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Felesége, Nicola elmondta, hogy nem gondolta, hogy férje videója el fog terjedni az interneten, de rengeteg jobbulást kívánó üzenetet kapnak, illetve sokan írnak arról is, hogy miután látták Andy állapotát, jobban oda fognak figyelni.

Azt gondolod, hogy ha te elkapod, akkor nem lesz semmi gond, hiszen egészséges vagy, könnyen túl leszel rajta. De a vírust nem igazán érdekli, hogy fitt vagy, fiatal, vagy idős

- magyarázta a feleség. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a kór lefolyása mindenkinél különbözik, egyeseknél enyhék, másoknál erősebbek a tünetek, "az egészben az az ijesztő, hogy nem tudhatod, nálad miket válthat ki a vírus."

Kérek mindenkit, hogy tisztelje a másikat (azzal, hogy nem kockáztatja a fertőzést - a szerk.), tartson kellő távolságot. Abba bele sem merek gondolni, mit tenne a vírus a szüleinkkel, nagyszüleinkkel, ha esetleg elkapják. Maradjatok biztonságban!

- zárta videóját Andy.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm