2020. június 3. szerda Klotild

Hazaérkezése után 12 nappal már kávézóban ült Dzsudzsák: nem töltötte le a karantént?


A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya hétfőn egy budai étterem teraszán kávézott, amiről Orbán Viktor miniszterelnök posztolt képet a Facebook-oldalán. Az arab al-Ain légiósának viszont a szabályok értelmében máig házi karanténban kellene tartózkodnia.

A futballista diplomata útlevéllel érkezett haza május 6-án, hajnalban az Egyesült Arab Emírségekből. Az időpontot a játékos a Nemzeti Sportnak adott interjújában megerősítette.

A Blikk szerint viszont hazaérkezése és az említett éttermi kávézása között csak 12 nap telt el, így egyértelmű, hogy számára az általános előírásokhoz képest korán véget ért a kéthetes karantén. A lap szerette volna megtudni, kapott-e engedélyt erre, de a sportoló menedzsere nem kívánt nyilatkozni.

A szabályok kimondják, hogy a külföldről érkezőknek 14 napot kötelezően hatósági házi karanténban kell tölteniük, még akkor is, ha nincsenek tüneteik. Ez alól a Magyar Közlöny szerint csak az kap mentességet, aki a fertőzésből gyógyult, és annak tüneteit nem mutatja, vagy a belépést megelőzően legalább 14 napig járványügyi megfigyelés alatt állt. Ezen kívül egyéni méltányosságot is lehet igényelni a rendőr-főkapitányságtól.

 

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Rengeteg sofőrt keresnek: 600 ezres fizetés, 8 általános is elég
Ahhoz képest is sok pénz ez, milyenek a körülmények?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Auchan

05.28-06.03
Országos

Tesco

05.28-06.03
Országos

Aldi

05.28-06.03
Országos

Lidl

05.28-06.03
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos