2020. december 1. kedd Elza

Hatalmas pusztítást hagyott maga után a vihar: egyes házaknál milliós a kár


Már most meghaladja a százhatvanmillió forintot a szombati jégverés és a viharok által okozott kár, az extrém időjárás főként Győr-Moson Sopron, Vas és Pest megyében pusztított. Az eddigi adatok alapján az átlagos kárérték is megközelíti a negyedmillió forintot, ami a biztosító szakemberei szerint többszöröse az ilyenkor szokásosnak. Több tucat esetben jelentettek be milliós nagyságrendű kárt a szerencsétlenül jár ügyfelek.

Hétfő délután háromig több mint 650 kárbejelentés érkezett az Aegon Biztosítóhoz a szombati szélsőséges időjárást követően. A károsultak felénél a jégverés volt a legpusztítóbb, de a vihar és a felhőszakadás is rengeteg kárt okozott. A bejelentések több mint 90 százaléka Győr-Moson Sopron, Vas és Pest megyéből érkezett, de Budapestről, valamint Nógrád és Veszprém megyéből is jelentettek eseteket a biztosító ügyfelei. A nyugati országrészeken sokszor baracknagyságú jégdarabok okoztak jelentős összegű károkat. A leghevesebb idő és a legtöbb kár Gödhöz kötődik, de sok bejelentés érkezett Dunakesziről és a Vas megyei Toronyról.

Ahogy korábban, úgy az Aegon Biztosító most is extra kárszakértői kapacitással dolgozza fel a kárbejelentéseket, és gőzerővel üzemel a telefonos, valamint a videós kárfeldolgozás is. A megnövelt kapacitásra a nagyobb értékű károk feldolgozása miatt is szükség van, hiszen ezek kezelése kiemelt körültekintést igényel. A biztosító felhívja az ügyfelei figyelmét, hogy lehetőség szerint azt megelőzően dokumentálják képekkel a viharok okozta károkat, mielőtt hozzálátnak a halasztást nem tűrő helyreállítási munkákhoz. Ehhez egy mobiltelefon is elég, viszont nagyban segítheti a kárszakértők munkáját - hívja fel a figyelmet a biztosító. A folyamatot jelentős mértékben felgyorsítja, hogy mind a kárbejelentés, mind a szemle elektronikus csatornákon is lebonyolítható, akár videón, akár Viberen keresztül.

A gyors bejelentés mellett fontos a kármegelőzés is: ha a meteorológia frontokat jelez előre, érdemes fedett és zárt helyen tárolni az értékeket, zárva tartani az ablakokat, körültekintően parkolni az autókkal. Viharos időben különösen fontos, hogy a házi kedvenceinknek is gondoskodjunk védett helyről.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk