Hatalmas kiskaput hagytak nyitva a biztosítók: rengeteget spórolhatsz a kötelezőn!

Pénzcentrum2018. november 3. 17:30

A csütörtök éjféli határidőig mind a 13 érintett biztosító meghirdette új kgfb-tarifáit az év végi kampányidőszakra, amelyben a forgalomban lévő gépjárművek több mint negyede érintett. A Netrisk.hu által elvégzett előzetes díjszámítások szerint tavalyhoz képest mintegy 8-10 százalékos díjemelkedés várható komoly szórással: egyes szegmensekben a tavalyihoz hasonló díjak várhatók, másutt akár 30 százalékot is meghaladó lesz a növekedés. Az is kijött, hogy rengeteg pénzt spórolhatsz, ha éves díjadat online fizeted be!

Az idei kötelezőkampányban találkozhatnak első ízben az autósok a díjba beépített biztosítási adóval, ezért a korábbi évektől eltérően mind a 13 biztosító új tarifát hirdetett. Ők idén mintegy 1,3 millió gépjármű, köztük közel 900 ezer személyautó üzembentartójáért folytatnak versenyt, melynek végére a Netrisk.hu becslése szerint várhatóan mintegy 150 ezer szerződést kötnek  majd át.

Az első néhány ezer mintán lefuttatott próbaszámítások alapján az új szerződések átlagdíja 25-26 ezer forint körül alakulhat majd, ami 8-10 százalékos növekedést jelent a tavalyi hasonló értékhez képest. Ez némileg elmarad a piaci folyamatok által indokolható 10-15 százalékos becsült díjemelési mértéktől, ami azt mutatja, hogy a kgfb-piacán továbbra is erős a verseny a piaci szereplők között.

Minden eddiginél jobban megéri az éves díjat egy összegben és elektronikus módon befizetni:

akár 25-30 százalékos díjelőny is elérhető a negyedéves csekkes befizetés választásához képest.

A biztosítók emellett idén is jelentős együttkötési kedvezménnyel díjazzák, aki a kgfb-vel egy időben cascót vagy lakásbiztosítási szerződést is köt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A jelenlegi szerződések jövő évi indexdíját a biztosítóknak az évforduló előtt legalább 50 nappal (év végi szerződés esetén tehát legkésőbb november 11-ig) kell eljuttatniuk az ügyfelekhez, akik - váltási szándék esetén - december elsejéig mondhatják fel jelenlegi szerződésüket. Számos probléma forrása volt a korábbiakban, ezért ismét fel kell rá hívni a figyelmet: akik díjkedvezmény fejében az elektronikus kapcsolattartást választották, azok nem postai úton, hanem csupán e-mailben várhatják biztosítójuk díjértesítőjét.

(Címlapkép: MTI)

Címkék:
biztosítás, áremelés, kötelező biztosítás, netrisk, autóbiztosítás, gépjármű, biztosítók,