2020. augusztus 15. szombat Mária

Halálos kór pusztít Magyarországon: majd 3 ezerrel több férfi hal bele, mint nő


Magyarországon 2015-be összesen 32 772 ember halt meg rákban. Ez az összes elhalálozás 25 százaléka, azaz mindegy negyedik elhunyt ebbe halt bele. A statisztikákból az is kiderült, hogy 2 500-al több férfi esett áldozatul a kórnak, mint nő.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

Az Európai Unióban 1,3 millió ember halálát okozta valamilyen rákos megbetegedés 2015-ben - derült ki az Eurostat jelentéséből. Ez a szám olyan óriási, hogy az összes uniós haláleset több mint egy negyedéért a rák volt felelős. A betegség Szlovéniában és Hollandiában követelte a legtöbb életet, ezekben az országokban az összes haláleset több mint 30 százalékáért volt felelős a kór. Bulgáriában és Romániában ellenben még a 20 százalékot sem érte el betegség, ezzel ez a két ország lett az EU sereghajtója ezen a térne.

Magyarország az összesített lista 16. helyén végzett 0,4 százalékkal lemaradva az EU-s átlagtól, ami azt jelenti, hogy 

hazánkban minden negyedik halálesetet a rák okozta.

Magyarországon 2015-ben összesen 32 772 embert halt meg valamilyen rákos megbetegedésben. Közülük 17 641 férfi volt, míg 15 131-en nők. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.