2020. október 22. csütörtök Előd

Halálos kór leselkedik 700 ezer magyar nyugdíjasra: tehetetlenek


Ezek a voltak 2019 10. hetének legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, illetve a képes ajánlókra.

Halálos kór leselkedik 700 ezer magyar nyugdíjasra: sokan semmit sem tehetnek
Friss statisztikák szerint Magyarországon csaknem 700 ezer 65 éves vagy annál idősebb ember él egyedül. Az egyedül élő nők és férfiak száma között ráadásul hazánkban a legnagyobb a különbség, ugyanis míg az idős magyar nők 46 százaléka élet egymaga egy háztartásban, addig a férfiaknál ez az arány csupán 20 százalék volt. Ami pedig mindebben a legrosszabb, hogy egy korábbi kutatás szerint a társadalmi elszigeteltség, azaz a magány öl. Nevezetesen több, súlyos betegség kockázatát is növeli a huzamosabb egyedüllét.

Erre a hírre senki nem számított: végleg eltűnhet a legolcsóbb lakáshitel a piacról
2017 januárjában volt utoljára ilyen magas a változó lakáshitelek kamata, miközben a legalább egy évnél tovább fixált lakáshitelek kamata enyhén csökkent. Drágábbak lettek a személyi hitelek, míg a lakosság folyószámlabetéteinek összege januárban ismét csúcsot döntött. A magyarok továbbra sem bíznak a változó kamatozású hitelekben - az új kihelyezések közül szinte már egyik sem ilyen. Nem csillapodik tehát a hitelfelvételi kedv, miközben nem látszik, hogy a felhalmozott készpénzállománytól megszabadulni akarnának a magyarok.

Rengeteg magyar melóst keresnek a sztrádák mentén: kevesen vállalják, de megéri
Egyre csak tankolnak a magyarok, mintha nem lenne holnap,és ez a hazai kutak forgalmán is meglátszik: ez különösen igaz az autópályák mellett üzemelő töltőállomásokra. Megkérdeztük a nagyobb hálózatokat, miket tapasztaltak. Emellett kiderítettük, mennyit visz haza havonta egy alkalmazott a hazai benzinkutakon. Egy pályamenti étterem tulajdonosa is nyilatkozott a Pénzcentrumnak, aki szintén hatalmas forgalombővülésről számolt be. Náluk inkább a munkaerőhiány, és a fluktuáció okoz problémát - a cukrászuk például nemrég elment inkább díszletépítőnek egy filmforgatásra.

Holland idénymunka magyaroknak: 3 hónap alatt rommá keresheted magad
Majd minden negyedik magyar szívesen menne külföldre dolgozni hosszabb vagy rövidebb időre. A Pénzcentrum most egy rövidtávú hollandiai munkalehetőséget szúrt ki, ami alatt bruttó 1 millió 400 ezer forintot is megkereshetsz, és még a szállás miatt sem kell aggódnod. A munka ugyan nem túl kreatív, de cserébe anny epret ehetsz, amennyi csak belédfér.

Itt a bejelentés: rengeteg magyar bankszámláját zárolhatják idén nyáron
Idén június 26-ig minden pénzügyi intézménynek el kell végeznie azon ügyfelei teljeskörű ügyfél-átvilágítását, akikkel 2017 júniusa előtt létesített ügyfélkapcsolatot, és akik esetében nem rendelkezik a jogszabály által előírt adatokkal, dokumentumokkal. Ezek hiányában az ügyfelek 2019. június 26. után - a hiány pótlásáig - nem tudnak újabb ügyleteket indítani.

89 400 forint ütheti minden évben a markodat: csak egy aláírás kell a háziorvostól
Az ételérzékenységben szenvedők száma évről-évre nő, és bár a számukra készült speciális élelmiszerek már szinte bárhol elérhetők, ezek jóval drágábbak a hagyományosnál. Az állam már évek óta adókedvezménnyel próbálja kompenzálni ezt a többletköltséget, azonban ezzel csak az érintettek töredéke él. Dietetikust kérdeztünk arról, hogy mire elég az állami kompenzáció és hogyan lehet igényelni.

Így húzzák le a magyarokat a mobilcégek: döbbenetes, mennyit fizetünk
A környező országokhoz képest eléggé drága a mobilinternet Magyarországon: egy gigabájtért több mint háromszor annyit kell fizetni nálunk, mint az osztrákoknál. Abból a szempontból nem csoda a drágaság, hogy hazánkban eléggé fejlett az infrastruktúra a környező országokhoz képest.

Pár év alatt verte el nyereményét a lottómilliárdos: emiatt csúszott le
A mai napon már több mint 3 milliárd forint lesz a tét az Ötöslottón. Ez az összeg olyan nagy, hogy egy átlagember elsőre vélhetően nem is tudja mit kezdjen vele. pedig befektetési lehetőség számtalan van. Ha csak a mostanság rendkívül alacsony hozammal kecsegtető bankbetétbe fektet a nyertes, akkor is elképesztően magas összegre tehet szert havonta, de egy ingatlanbefektetés már havi akár 17 millió forintot is hozhat számára. Ha pedig csak különféle értékpapírokban kívánja parkoltatni a pénzét, akkor is évi 137 millió forint hozamra tehet szert, még a mai alacsony hozamkörnyezetben is.

Magyarok tízezrei rohannak a Tescóba, Lidlbe: idén már nem lesz ilyen akció

Százból 84 nőnek kedveskedik párja nőnap alkalmából. A párkapcsolatban élő magyar nők hatvan százaléka kap valamilyen segítséget a házimunkában: a férfiak leginkább a bevásárlásban segítenek és kiürítik a szemetet. Ettől függetlenül a nők zöme több mint 8 órát tölt hetente házimunkával, és "énidőre" egyötödüknek csupán heti egy-két óra jut, derült ki a Nielsen 2019 februárjában a nőnap kapcsán 800 fő megkérdezésével végzett országos, reprezentatív felméréséből. Hogy ne menjen rá az urak inge-gatyája, megnéztük, hogy az üzletláncok milyen akciókkal kedveskedtek a nemzetközi nőnapra!

Kész, vége: nagyot nézhetnek a lakáshitelesek, hamar megugorhat a törlesztő
Enyhén elszállt az infláció, ez pedig lépésre fogja kényszeríteni a Magyar Nemzeti Bankot. A monetáris szigorítás érezhető lesz majd a lakáshiteleken is. Hogy a referenciakamatok enyhe emelkedése is nagymértékű növekedést okozhat a lakáshitel törlesztőkben, az ismeretes. Most azonban bemutatjuk, hogy a kamatok enyhe emelkedése is milyen nagy változást okozhat.

Ez a 10 legjobb használt népautó most a piacon 2 millió forint alatt - itt a lista!

A kezdő gépjárművezetők gyakran tanácstalanok, ha autóvásárlásra kerül sor, sokszor nincsenek is tisztában azokkal a követelményekkel, amelyeknek azért jó ha megfelel egy kocsi. Mutatunk 10 olyan autót, amit a kevésbé hozzáértők is nyugodt szívvek megvehetnek!

Működik a rezsicsel: csupán ennyi kell az ingyen áramhoz, fűtéshez
Bár fűtés-hűtésre felhasznált megújuló energia egész Európában nő, azért még bőven van hova fejlődnie a tagállamoknak. Magyaország például előzi az EU-átlagot, ám összesítésben ez még így is a 10. legrosszabb eredménynek számít. Mindezt ráadásul úgy érjük el, hogy ebbe a statisztikába bizony a tűzifa is beszámít, nem is kicsit. Ettől függetlenül persze a napenergia felhasználása is egyre több háztartásba jut el országszerte, ami azért kifejezetten jó, mert egy-egy napelemes beruházással egy család hosszú távon akár nullázhatja is az áram-, fűtésszámláját. Kiszámoltunk, hogyan éri mindez meg.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó