2020. augusztus 8. szombat László

Gondban az önkormányzatok: mi lesz a szünidős diákokkal?


Az önkormányzatok feladata lenne gondoskodni a gyerekek napközbeni felügyeletéről, csak hogy  nem az ő üzemeltetésükben áll az iskolaépület és nem az ő munkavállalói az ügyeletet tartó pedagógusok.

"Kacifántos a helyzet" - mondtaaz InfoRádióban Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. Az önkormányzatoknak kell ugyanis megoldaniuk a gyerekek napközbeni megőrzését a nyári szünetben, csakhogy nem az ő üzemeltetésükben áll az iskolaépület és nem az ő munkavállalói az ügyeletet tartó pedagógusok.

Mégis, minden önkormányzatnak meg kell szerveznie a nyári ellátást, többnyire "vissza kell kéredzkednie" az iskola épületébe, szerződnie kell a Klikkel és a pedagógusokkal, hogy lássák el a felügyeletet. Ezt minden egyes önkormányzatnak magának kell megoldania.

Különösen nagy gondot okoz ez a kisebb településeken,  ahol nincs iskola. Ezen települések önkormányzatának a legközelebbi, iskolával rendelkező településsel kell szerződést kötnie az ellátásról.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.