2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Gondban az önkormányzatok: mi lesz a szünidős diákokkal?


Az önkormányzatok feladata lenne gondoskodni a gyerekek napközbeni felügyeletéről, csak hogy  nem az ő üzemeltetésükben áll az iskolaépület és nem az ő munkavállalói az ügyeletet tartó pedagógusok.

"Kacifántos a helyzet" - mondtaaz InfoRádióban Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. Az önkormányzatoknak kell ugyanis megoldaniuk a gyerekek napközbeni megőrzését a nyári szünetben, csakhogy nem az ő üzemeltetésükben áll az iskolaépület és nem az ő munkavállalói az ügyeletet tartó pedagógusok.

Mégis, minden önkormányzatnak meg kell szerveznie a nyári ellátást, többnyire "vissza kell kéredzkednie" az iskola épületébe, szerződnie kell a Klikkel és a pedagógusokkal, hogy lássák el a felügyeletet. Ezt minden egyes önkormányzatnak magának kell megoldania.

Különösen nagy gondot okoz ez a kisebb településeken,  ahol nincs iskola. Ezen települések önkormányzatának a legközelebbi, iskolával rendelkező településsel kell szerződést kötnie az ellátásról.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked