13 °C Budapest

Gigaberuházás keretein belül újulnak meg a főváros kórházai

2017. október 6. 09:30

A következő három évben összesen több mint 9 milliárd forintot fordítanak majd a Szent János Kórház fejlesztésére - írja a Világgazdaság. A keret nagy részét építészeti munkákra költik, de hamarosan MR-készülék és egy érfestő berendezés is lesz a kórházban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárságának közlése szerint a fenti összegből 2,3 milliárd forintot szánnak orvostechnikai és informatikai fejlesztésekre, míg 7,066 milliárd forintot építészeti munkálatokra fordítanak a tervek szerint. A tervezési munkák már folyamatban vannak, azt azonban még nem tudni, hogy a munkálatok mikortól érintik majd a betegellátást. A fejlesztés során a kórház szakrendeléseit a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjének járóbeteg-szakrendelőibe költöztetik át.

A korszerűsítés több ütemben zajlik majd, a betegellátás folyamatos lesz. A Szent János Kórház MR- és érfestő berendezést kap az Egészséges Budapest program keretein belül. A program összköltségvetése 21,2 milliárd forint, ezt 2017-2020 között fogják felhasználni. A kórházban jelenleg a fűtés korszerűsítése zajlik.

A program keretein belül megújítják a Péterfy Sándor utcai kórházat is. A kórház 1,1 milliárd forintot kap a fejlesztésekre, az eszközökre 192 millió forint jut. A felújítási munkák 2018-ban kezdődnek, a betegellátást nem érintik majd.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm