2020. július 4. szombat Ulrik

Fontos változás jön az orvosi rendelőkben: erről minden szülőnek tudnia kell


Örömmel fogadta a hazai orvostársadalom, hogy kötelezővé válik a bárányhimlő elleni védőoltás - írja a Hellovidék. A lap által megkérdezett szakember szerint a hazai védőoltás-rendszer világszinten is az egyik legjobbnak számít.

Hazánkban évente körülbelül 40 ezer megbetegedést regisztrálnak, de a valós adat ennél magasabb is lehet. Dr. Újhelyi János elmondása szerint a bárányhimlőnek egész komoly lefolyása is lehet, szélsőséges esetben akár halállal is végződhet.

Az oltás már vagy 20 éve elérhető az országban, eddig a magas ára (20 ezer forint) miatt viszont nagyon kevesen váltották ki. Mivel szeptembertől kötelezővé válik az oltás, így egyben térítésmentes is lesz.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk