2020. július 12. vasárnap Izabella, Dalma

Figyelmeztet a Semmelweis rektora: csak így van rá esély, hogy a nyarat békében töltjük


Hibát követünk el, ha lebecsüljük a vírus veszélyeit - jelentette ki Dr. Merkely Béla. Semmelweis Egyetem rektora szerint csak akkor van esély arra, hogy "a nyarat békében töltsük", ha mindenki betartja a szabályokat, és viseli a maszkot.

A maszkviselés mellett indított kampányt a Semmelweis Egyetem. Ennek kapcsán Dr. Merkely Béla, az egyetem rektora is megszólalt egy beszélgetésen. Mint elmondta, ha már többet találkozunk emberekkel, mint az elmúlt egy hónapban, akkor ezt kompenzáljuk maszk hordással. Ezzel lecsökkentjük a vírus reprodukciós arányát olyan szintre, amivel nem fog nőni a betegek száma jelentős mértékben,

"így van rá esély, hogy a nyarat békében töltjük. Aki időt nyer, az életet nyer!"

Merkely szerint az idő azért is kulcsfontossűgú tényező, mert egyrészt sokkal többet fogunk tudni a vírusról, lehet, hogy lesz oltóanyagunk, vakcinánk, gyógyszerünk.

Az is lehet, hogy a vírus leszokik az emberről és eltűnik, volt már rá példa. De hibát követünk el, ha lebecsüljük a vírus veszélyeit

- hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem rektora.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk