Figyelmeztet a Semmelweis professzora: kamugyógyszert árulnak a nevével, fotójával

Pénzcentrum2021. február 20. 10:57

Csalók élnek vissza a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika igazgatóhelyettese, dr. Holló Péter nevével és fotójával. Az egyetem leszögezte, hogy sem nekik, sem a professzornak nincs köze a szerhez, a reklámban egy álinterjúben keltik azt a látszatot, hogy az érintett gyógyszer hatékony lenne. Hozzátették: gyógyszert, gyógyhatású készítményt csak és kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból vegyünk.

Ismét visszaéltek a Semmelweis Egyetem nevével: ez alkalommal az egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika igazgatóhelyettese, dr. Holló Péter egyetemi tanár nevére és fényképére hivatkozva olyan szert reklámoznak, amely azt ígéri, hogy elpusztítja és eltávolítja az agyban, a szívben, a májban és a szervezet egyéb területén rejtőzködő élősködőket, parazitákat - hívta fel a figyelmet az egyetem.

Az online felületen elérhető cikk hamisan állítja, hogy nincs más olyan gyógyszer, amely képes lenne a szervezetben előforduló paraziták kiirtására. Az álinterjú hamisan kelti azt a látszatot, hogy a terméken végzett sikeres vizsgálatok a készítmény magas fokú hatékonyságát igazolják, és az sem fedi a valóságot, hogy az egyetem professzora kedvezményes vásárlási lehetőségre biztatja az érintett betegeket.

- közölte a Semmelweis Egyetem, amely a visszaélés miatt megteszi a szükséges lépéseket, de addig azt kérik, hogy gyógyszereket, gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók. A biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható összefoglaló.

Címkék:
biztosítás, csalás, gyógyszer, csalók, bőrgyógyász, kamu, semmelweis egyetem, országos gyógyszerészeti és élelmezés-egészségügyi intézet,