2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Figyelem: ezek a kórházi adatok okozhatnak pánikot Magyarországon

  • hvg.hu
  • 2018. július 19. csütörtök 10:30

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint pánikkeltő lenne a kórházi fertőzések számának nyilvánosságra kerülése. A Kúria azonban áprilisban kimondta, ki kell adni a kórházi fertőzésekre vonatkozó adatokat - írja a hvg.hu.

A Kúria áprilisban kimondta, hogy ki kell adni a kórházi fertőzésekre vonatkozó adatokat, azonban az Emmi még mindig nem tette ezt meg. A pert a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) indította, ám a minisztérium a bírósági döntés felülvizsgálatát kezdeményezték azzal a kéréssel, hogy az új döntésig ne kelljen kiadniuk az adatokat - írja a lap.

Az EMMI a felülvizsgálatot arra hivatkozva kérte, hogy véleményük szerint a kért adatok személyes adatnak minősíthetők, a TASZ szerint viszont ez alaptalan, hiszen ezek összesített statisztikák. Az Emmi érvei között egyébként az is szerepel, hogy a kért adatok nyilvánosságra kerülése 

nem releváns, helytelen, megtévesztő, félrevezető és pánikkeltő lenne.
(A borítókép illusztráció.)

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk