11 °C Budapest

Feltűntek az új koronavírus vámszedői: durván le fog csapni rájuk a magyar hatóság

2020. február 28. 14:32

Magyarországon továbbra sincs koronavírusos megbetegedés. Ma reggel 7-8 óra között 300 ezer szájmaszkot adott át a büntetés-végrehajtás a Hungaropharmához, továbbá Schanda Tamás miniszterhelyettes bejelentette, hogy fokozottan felfognak lépni azok ellen, akik az új koronavíruson akarnak nyerészkedni.

Magyarországon továbbra sincs koronavírusos megbetegedés

- jelentette be Láng-Bognár Kinga, rendőr őrnagy a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs szóvivője, aki ezen felül elmondta azt is, hogy ma reggel 7-8 óra között 300 ezer szájmaszkot adott át a büntetés-végrehajtás a Hungaropharmához.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendkívüli sajtótájékoztatóján Schanda Tamás miniszterhelyettes arról számolt be, megértik, hogy megnőtt a kereslet a tartós élelmiszerek miatt, mert sokant tartanak attól, hogy nem lehet majd hozzájutni a termékekhez. De

még a szakértők szerint sem indokolt a termékek felhalmozása. Nincs ok pánikra, nincs ok a felesleges vásárlásra. Magyarorzságon egyelőre nem regisztráltak egyetlen fertőzést sem, és ha diagnosztizálnak is beteget, nem biztos, hogy lesz járvány

- mondta el a miniszterhelyettes, aki kitért arra is, hogy a magyarországi boltok ellátása folyamatos, és a kereskedelmi láncok megfelelő mennyiségű áruval, készlettel rendelkeznek. Schande Tamás arról is beszélt, hogy bár érzékelik a boltláncok érzékelik a megnövekedett kereslet, de ezek lokás jellegűek. Sőt a boltok a húsvéti készültség miatt, amúgy is jól állnak jelen pillanatban a készleteikkel, sőt ha valami el is fogyna, biztos elérhető lesz helyettesítő termék.

Semmi nem indokolja tehát a soron kívül bevásárlást, és a hatalmas felhalmozást otthonra

- emelte ki a minizsterhelyettes. Schanda Tamás elmondta azt is, hogy az ITM szakértői szigorú ellenőrzéseket fognak tartani például kézfertőtlenítő fronton, továbbá ki fognak vizsgálni minden olyan kereskedelmi esetet, ahol a "koronavírus vámszedőit" vélik megtalálni, azaz azokat az egyéneket, akik magán a víruson és az által keltett pánikon akarnak nyerészkedni. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem