2020. november 29. vasárnap Taksony

Ezt nem tesszük zsebre: átlag alatt költ Magyarország szociális kiadásokra


Magyarország a GDP-jének 19,4 százalékát fordította szociális kiadásokra 2018-ban - derült ki az OECD frissen közzétett adataiból. Ezzel az eredménnyel 0,7 százalékkal maradunk el az OECD átlagtól, de előzzük például Szlovákiát, Írországot, de még Új-Zélandot is.

Magyarország a GDP-jének 19,4 százalékát költötte szociális kiadásokra 2018-ban - derült ki az OECD frissen közzétett adataiból. Ezzel az eredménnyel épphogy az OECD országok átlaga alatt vagyunk, az ugyanis 20,1 százalék volt a tavalyi évben. 

A 2018-as adatokból jól látszik, hogy országuk bruttó hazai össztermékéből a franciák költötték legtöbbet szociális kiadásokra. Egyetlen országként több mint 30 százalékot szántak erre. Őket az összesített listán szorosan egymásután követi Belgium, Finnország, Dánia és Olaszország. A Magyarországgal szomszédos országok közül Ausztria messze előzi hazánkat, illetve a szlovének is előttünk járnak, Szlovákia azonban két százalékkal elmarad a magyar adattól. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Indul a karácsonyi roham: tömegek rohanták meg ezekért a Tescót, Lidlt, Spart
Mutatjuk a vásárlók kedvenc termékeit boltláncoként!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS