2019. április 22. hétfő Csilla, Noémi

Ezt nem tesszük zsebre: átlag alatt költ Magyarország szociális kiadásokra


Magyarország a GDP-jének 19,4 százalékát fordította szociális kiadásokra 2018-ban - derült ki az OECD frissen közzétett adataiból. Ezzel az eredménnyel 0,7 százalékkal maradunk el az OECD átlagtól, de előzzük például Szlovákiát, Írországot, de még Új-Zélandot is.

Magyarország a GDP-jének 19,4 százalékát költötte szociális kiadásokra 2018-ban - derült ki az OECD frissen közzétett adataiból. Ezzel az eredménnyel épphogy az OECD országok átlaga alatt vagyunk, az ugyanis 20,1 százalék volt a tavalyi évben. 

A 2018-as adatokból jól látszik, hogy országuk bruttó hazai össztermékéből a franciák költötték legtöbbet szociális kiadásokra. Egyetlen országként több mint 30 százalékot szántak erre. Őket az összesített listán szorosan egymásután követi Belgium, Finnország, Dánia és Olaszország. A Magyarországgal szomszédos országok közül Ausztria messze előzi hazánkat, illetve a szlovének is előttünk járnak, Szlovákia azonban két százalékkal elmarad a magyar adattól. 

Jól jönne 3 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 45 941 forintos törlesztővel a Raiffeisen Bank (THM 8,2 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H (46 000 Ft/hó; THM 8,1%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az Erste (51 352 Ft/hó; THM 11,92 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Cetelem és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS