2019. február 21. csütörtök Elenonóra

Ezt nem tesszük zsebre: átlag alatt költ Magyarország szociális kiadásokra


Magyarország a GDP-jének 19,4 százalékát fordította szociális kiadásokra 2018-ban - derült ki az OECD frissen közzétett adataiból. Ezzel az eredménnyel 0,7 százalékkal maradunk el az OECD átlagtól, de előzzük például Szlovákiát, Írországot, de még Új-Zélandot is.

Magyarország a GDP-jének 19,4 százalékát költötte szociális kiadásokra 2018-ban - derült ki az OECD frissen közzétett adataiból. Ezzel az eredménnyel épphogy az OECD országok átlaga alatt vagyunk, az ugyanis 20,1 százalék volt a tavalyi évben. 

A 2018-as adatokból jól látszik, hogy országuk bruttó hazai össztermékéből a franciák költötték legtöbbet szociális kiadásokra. Egyetlen országként több mint 30 százalékot szántak erre. Őket az összesített listán szorosan egymásután követi Belgium, Finnország, Dánia és Olaszország. A Magyarországgal szomszédos országok közül Ausztria messze előzi hazánkat, illetve a szlovének is előttünk járnak, Szlovákia azonban két százalékkal elmarad a magyar adattól. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 44 388 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 12,57%), de nem sokkal marad el ettől a Cofidis 46 911 forintos törlesztőt (THM 15,34%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, az OTP, valamint az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hatalmas tortúra: gyerek nélkül is lehet kamatmentes az Orbán-hitel
A CSOK szabályai sejtetik, mi várhat a meddő párokra.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS