2020. augusztus 15. szombat Mária

Ezt a tesztet minden kisgyermekes szülőnek ki kell töltenie


Szülői kérdőiveket is bevezetnek a kisgyermekek szűrésének új rendszerében, amely jövőre indul - írja a Magyar Nemzet.


Az állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) közlése alapján ismertetik, hogy a kisgyermekek fejlődésbeli megtorpanásának kiszűrésére bevezetésre kerülő kérdőiveket a gyermekek egy hónapos és 6 éves kora között 12 alkalommal kell majd kitölteni. 15 hónapos és 2,5 éves korban azokról a gyerekekről kell majd kitölteni azt, akiknél felmerült a fejlődési zavar gyanúja.

A tájékoztatás szerint az új típusú szűréssel kapcsolatos képzést a 3800 területi védőnőből csaknem 3000 már elvégezte, ők kézhez kapták a kapcsolódó módszertani útmutatókat is.

Az ÁEEK tájékoztatása szerint a hazai adatok alapján eddig kevesebb mint 5 százalék volt a 0-7 éves korú gyerekek körében a valamilyen fejlődési problémával küzdők aránya. A rendellenességek gyakran csak iskolás korban derültek ki, amikor már kevésbbé hatékony a beavatkozás, az új fajta szűréssel hamarabb történhet meg a felismerés.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.