2020. december 1. kedd Elza

Ezért ekkora a gond az egészségügyben: mi lehet a megoldás?

  • Portfolio
  • 2018. június 25. hétfő 14:02

Az állami- és magánegészségügyi ellátásban is elengedhetetlen a szakmai felügyelet és minőségbiztosítás, mert a beteg mindkét rendszerben beteg - fejtette ki meglátását a Portfolio-nak adott interjújában Ficzere Andrea. A Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese hangsúlyozta: nincs egyszerre két (állami és magán) rendszerre elég egészségügyi dolgozó, sokan elhagyták az egészségügyi pályát, míg mások külföldön vállaltak szakmai munkát, és az itthon maradt orvosok nagy része az állami munkahelye mellett több, akár 3-4 helyen is magánrendel, ezért szabályozott átjárásra lenne szükség a számukra.

Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese a Portfolio-nak adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy egyre nagyobb a kereslet a magánegészségügyre, ugyanakkor mind a magán, mind az állami intézményekben lényegében ugyanazok a szakemberek dolgoznak.

Azt is elárulta, az Uzsoki Kórház VIP-szolgáltatásainak elindításakor elsősorban a külföldi betegek ellátása volt a cél, és őket is meglepte, mennyi magyar beteg ment a kórházba.

 

Egyre több a magas színvonalú betegellátást nyújtó magánszolgáltató, azonban ezek az intézmények nem rendelkeznek intenzív osztállyal, valamint ritkaságszámba megy, ha az összes szakma jelen van. Emiatt úgy gondolom, általánosságban igaz az a megállapítás, miszerint a betegek legnagyobb biztonságban egy megfelelően felszerelt, jó szakembereket alkalmazó, nívós körülményeket és multidiszciplinaritást biztosító állami intézményben vannak

 - mondta. A munkaerőhiánnyal kapcsolatban úgy fogalmazott, az Uzsoki Kórház a többi intézményhez képest relatíve jó helyzetben van, de nekik is vannak olyan területeik, ahol új szakemberek belépésére lenne szükségük.

Az elmúlt időszak béremelései sokat jelentettek a kollégáknak, de a folyamatot nem szabad megszakítani, illetve olyan életpályamodellt is létre kell hozni, amely ismét vonzóvá teszi a szakmát, és biztonságérzetet, valamint megbecsültség-érzést ad a dolgozóknak

 - mondta. Az interjúban szó volt többek között a pályaelhagyókról, a hálapénzről és arról is, hogyan viszonyulnak jelenleg a biztosítók az egészségügyi szektorhoz. A teljes interjút ide kattintva lehet elolvasni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk