2020. július 4. szombat Ulrik

Ezen a listán múlik, hogy megkapod-e a biztosítást, ha befertőz az új koronavírus


Az Allianz Hungária Zrt. utasbiztosításai kiterjednek a külföldön vírusos fertőzés kapcsán indokolttá vált sürgősségi ellátásra, ez alól pedig a koronavírus-járvány sem jelent kivételt.

Amennyiben az Allianz ügyfele vírusfertőzés miatt sürgősségi ellátásra szorul, a biztosító a következő szolgáltatásokat nyújtja a választott utasbiztosítás szerint. Megtérítik a sürgősségi ellátáshoz kapcsolódó orvosi vizsgálatok, gyógyszerek, kórházi ellátás és mentés költségét - írja közleményében a biztosító. Ha ügyfelük a kórházi ellátás miatt nem tud a tervezett időpontban hazautazni, akkor megtérítik a későbbi hazautazás többletköltségét, valamint egy hozzátartozó szállodai elhelyezésének és későbbi hazautazásának költségét is. Megtérítik továbbá ügyfelük gyermekének hazautaztatását is, amennyiben a gyermek felügyelet nélkül marad ügyfelük sürgősségi ellátása következtében - írják.

A biztosító beszámol arról is, hogy ha ügyfelük a karantén miatt nem tud visszautazni Magyarországra az utasbiztosításának érvényessége alatt, akkor telefonos ügyfélszolgálatuk segítséget nyújt az utasbiztosítás meghosszabbításában, hogy a külföldön tartózkodás teljes ideje alatt védelmet élvezhessen. Ha ügyfelük légi járatának útvonalát a Magyarországra történő visszautazáskor módosítják, vagy légi járata késik, illetve törlésre kerül, akkor megtérítik a felmerült étel, ital és tisztálkodószer költségét, valamint járattörlés esetén a szállás költségét is a választott utasbiztosítás szerint. Továbbá, ha a Magyarországra történő visszautazáskor a hazaérkezés időpontja például hatósági útlezárás, légi vagy szárazföldi járat késése vagy törlése miatt az utasbiztosítás lejárata utáni időpontra esik, akkor az utasbiztosítás érvényessége 1 nappal meghosszabbodik a választott utasbiztosítás szerint, ha a biztosító ügyfele ezt a biztosító részére bejelenti.

Ugyanakkor az Allianz felhívja a figyelmet arra, hogy a szerződési feltételekben leírtak alapján a biztosító csak abban az esetben nyújt szolgáltatást, ha 

a biztosított olyan térségbe utazik, amely a beutazás napján nem szerepel a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata által kiadott, "Utazásra nem javasolt térségek" listáján.

Amennyiben egy ország - vagy annak bármely régiója - azt követően válik nem javasolt úti céllá, hogy ügyfelünk érvényes utasbiztosítással utazott az érintett térségbe, akkor biztosítónk a szerződési feltételekben rögzített szolgáltatásokat vállalja.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk