2020. augusztus 14. péntek Marcell

Ez nem jött be: konyakmeggy habzsolásra hivatkozott az ittasan karambolozó autós


Nem jött be annak a zagyvarékasi férfinak a védekezése, aki ittasan okozott balesetet: állította, azért mutat pozitív értéket a szonda, mert konyakmeggyet evett. Csakhogy a szakértők szerint ilyen véralkohol-szint eléréséhez legalább 180 darabot kellett volna rövid idő alatt elfogyasztania - ami valljuk be, lehetetlen.

Egy zagyvarékasi lakos közlekedett tehergépkocsival Tiszavárkony belterületén 2020. május 4-én 5 óra 45 perc körül, amikor haladása során áttért a bal oldali forgalmi sávba, és érintőlegesen nekiütközött egy ott közlekedő járműszerelvény bal hátulsó részének. Az anyagi káros balesethez kiérkező rendőrök megállapították, hogy a tehergépkocsi vezetője úgy ült volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztott. A rendőrök előállították a jogsértőt a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Police.hu beszámolója szerint a terhelt kihallgatása során elmondta, hogy az éjszaka folyamán 30 darabb konyakmeggybonbont fogyasztott el, véleménye szerint ebből adódhatott a pozitív szonda. A szakértő szerint ahhoz, hogy a megállapított véralkohol-értéket produkálja a jogsértő,

egyszerre legalább 180 darab konyakmeggyet kellett volna megennie.

A balesetvizsgálók a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, és a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az eljárás iratait a Szolnoki Járási Ügyészségre.

Címlapkép: Police.hu

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.