1 °C Budapest

Ez fájni fog minden autósnak: továbbnőnek a KGFB-díjak

2018. március 9. 11:54

Konszenzus alakult ki tegnap különböző iparági szereplők között a Portfolio Biztosítás 2018 konferencián arról, hogy mérséklődhet az elmúlt években tapasztalt díjemelkedés a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások piacán, ugyanakkor többek között az egyre drágább szervíz- és alkatrészköltségek veszélyeztetik ezt a folyamatot.

A díjszint növekedése lelassult, bár a munkaerőhiány, az alkatrészárak növekedése és a háztartások magasabb jövedelme még tartogat némi növekedési potenciált

- mondta el csütörtökön Almássy Gabriella, az UNION Biztosító igazgatósági tagja a Portfolio Biztosítás 2018-as konferenciáján, ahonnan a Pénzcentrum is közvetített.

Az alkatrészek árnövekedése egyértelmű, hogy miért drágíthatja meg a biztosításokat, a munkaerőhiány és a háztartások növekvő jövedelmének szerepe viszont nem ennyire magától érthetődő. A munkaerőhiány szintén az emelkedő javítási költségekre van hatással, hisz a szervízek egyre kevésbé találnak olcsó munkaerőt, a háztartások magasabb jövedelmének pedig arra van hatása, hogy egyre több pénzük van benzinre az autósoknak, tehát egyre többet használják az autójukat, a több megtett kilométeren pedig nagyobb az esélye egy-egy karambolnak.

A kárgyakoriság 2015-ben és 2016-ban folyamatosan emelkedett, ez viszont 2017-ben megállt, tavaly pedig az átlagos károk értéke kezdett el megemelkedni, nálunk 10 százalékkal

- árulta el Kaszab Attila a a K&H Biztosító nem-életbiztosítási vezérigazgató-helyettese. A szakember hozzátette, hogy néhány év alatt 121 ezer forintról 90 ezerre csökkentek az átlagos Casco-díjak, így ott is benne van a pajliban, hogy díjemelkedés jöhet.

Bár nálunk ezzel nincs probléma, de a piacon a kötelező biztosítások eredményessége nem meggyőző, ezért ez is abba az irányba mutat, hogy folytatódhat egy mérsékelt díjemelkedés

- tette hozzá Kaszab Attila.

A 2010-ig tartó díjzuhanás után természetes, hogy elkezdődött egy díjemelkedés, 2017 végén ugyanakkor ez a folyamat lelassult, sőt, voltak társaságok, akik díjat csökkentettek

- osztotta meg tapasztalatait Rácz István, a biztositas.hu ügyvezető igazgatója, aki azt is hozzátette, hogy mivel az új törvényi környezetben bármikor lehet díjat hirdetni, a konkurensek gyorsan követhetik egymás tarifáit, tehát kevésbé valószínű, hogy egy-egy biztostó letarolja a piacot kizárólag azzal, hogy alacsony díjakat határoz meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az emelkedő díjakkal kapcsolatban elmondta, hogy eddig sok ügyfél csak legyintett az emelésekre, most viszont egyre többen kötik át a biztosításaikat, ha áremelést tapasztalnak.

Áremelkedés lesz, de nemcsak a sok kárkifizetés miatt, hanem mert egyre drágább a csere és a javítás is

- fejtett ki a témával kapcsolatos álláspontját Németh Sándor, a CLB Független Biztosítási Alkusz igazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm