2018. március 21. szerda Benedek

Ez fájni fog minden autósnak: továbbnőnek a KGFB-díjak

Konszenzus alakult ki tegnap különböző iparági szereplők között a Portfolio Biztosítás 2018 konferencián arról, hogy mérséklődhet az elmúlt években tapasztalt díjemelkedés a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások piacán, ugyanakkor többek között az egyre drágább szervíz- és alkatrészköltségek veszélyeztetik ezt a folyamatot.

A díjszint növekedése lelassult, bár a munkaerőhiány, az alkatrészárak növekedése és a háztartások magasabb jövedelme még tartogat némi növekedési potenciált

- mondta el csütörtökön Almássy Gabriella, az UNION Biztosító igazgatósági tagja a Portfolio Biztosítás 2018-as konferenciáján, ahonnan a Pénzcentrum is közvetített.

Az alkatrészek árnövekedése egyértelmű, hogy miért drágíthatja meg a biztosításokat, a munkaerőhiány és a háztartások növekvő jövedelmének szerepe viszont nem ennyire magától érthetődő. A munkaerőhiány szintén az emelkedő javítási költségekre van hatással, hisz a szervízek egyre kevésbé találnak olcsó munkaerőt, a háztartások magasabb jövedelmének pedig arra van hatása, hogy egyre több pénzük van benzinre az autósoknak, tehát egyre többet használják az autójukat, a több megtett kilométeren pedig nagyobb az esélye egy-egy karambolnak.

A kárgyakoriság 2015-ben és 2016-ban folyamatosan emelkedett, ez viszont 2017-ben megállt, tavaly pedig az átlagos károk értéke kezdett el megemelkedni, nálunk 10 százalékkal

- árulta el Kaszab Attila a a K&H Biztosító nem-életbiztosítási vezérigazgató-helyettese. A szakember hozzátette, hogy néhány év alatt 121 ezer forintról 90 ezerre csökkentek az átlagos Casco-díjak, így ott is benne van a pajliban, hogy díjemelkedés jöhet.

Bár nálunk ezzel nincs probléma, de a piacon a kötelező biztosítások eredményessége nem meggyőző, ezért ez is abba az irányba mutat, hogy folytatódhat egy mérsékelt díjemelkedés

- tette hozzá Kaszab Attila.

A 2010-ig tartó díjzuhanás után természetes, hogy elkezdődött egy díjemelkedés, 2017 végén ugyanakkor ez a folyamat lelassult, sőt, voltak társaságok, akik díjat csökkentettek

- osztotta meg tapasztalatait Rácz István, a biztositas.hu ügyvezető igazgatója, aki azt is hozzátette, hogy mivel az új törvényi környezetben bármikor lehet díjat hirdetni, a konkurensek gyorsan követhetik egymás tarifáit, tehát kevésbé valószínű, hogy egy-egy biztostó letarolja a piacot kizárólag azzal, hogy alacsony díjakat határoz meg.

Az emelkedő díjakkal kapcsolatban elmondta, hogy eddig sok ügyfél csak legyintett az emelésekre, most viszont egyre többen kötik át a biztosításaikat, ha áremelést tapasztalnak.

Áremelkedés lesz, de nemcsak a sok kárkifizetés miatt, hanem mert egyre drágább a csere és a javítás is

- fejtett ki a témával kapcsolatos álláspontját Németh Sándor, a CLB Független Biztosítási Alkusz igazgatója.

JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cetelem (THM 12,94%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az ERSTE Bank, a Cofidis, továbbá a Budapest Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

A te főnöködre igaz ez a 10 tulajdonság? Nagy baj, ha nem!
A távozó alkalmazott a vezetőt, és nem a céget hagyja el.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

03.22-03.31
Országos

Spar

03.22-03.31
Országos

Lidl

03.22-03.28
Országos

Aldi

03.22-03.28
Országos

Aldi

03.16-03.21
Országos

Lidl

03.14-03.21
Országos

Tesco

03.14-03.21
Országos

Auchan

03.14-03.21
Országos

  Ajánlatunk