2019. február 21. csütörtök Elenonóra

Észre sem veszed, hogy mérgezed a gyereked: te is ilyen műanyag dobozt használsz?


Soha az életben nem használsz műanyag eszközöket, ha megtudod, mik vannak benne! A gyereked kezébe pedig végképp ne adj ilyesmit: rengeteg bajt okozhatnak az adalékok.

Nyilván minden szülő szeretné, ha gyermeke biztonságban, egészségesen éljen. Ugyanakkor rengetegen nem foglalkoznak vele, hogy milyen csomagolóanyagokkal, tárolódobozokkal kerülnek kapcsolatba a gyerkőcök - itt elsősorban a műanyagokra kell gondolni.

Rengeteg olyan káros kémiai anyag van, amelyek könnyen bejuthatnak a gyerekek szervezetébe ezekből a műanyagokból: és nem csak az ételtárolókban lelhetőek fel a káros vegyületek. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia (AAP) új jelentése például figyelmezteti a szülőket, hogy számos ételszínezék, tartósítószer, csomagolóanyag tartalmazhat olyan anyagokat, amelyek hormonproblémákat, növekedési zavarokat, és gyermekkori elhízást is okozhatnak. Az AAP Környezetegészségügyi Tanácsának elnöke, dr. Jennifer Lowry pedig emlékeztetett, korábban 4000 adalékanyagot vizsgáltak, és ezek 64 százalékánál nem volt bizonyítható, hogy nem károsak az emberi szervezetre.

Az adalékok jó része nem is az élelmiszerekben, hanem a csomagolásokban, műanyagokban van! Ha ilyeneket veszel, jól nézd meg a cimkén az összetevőket, az AAP az alábbi anyagok elkerülését javasolja:

  • A ftalátok befolyásolhatják a férfi nemi szervek fejlődését, valamint növelhetik a gyermekkori elhízás és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
  • A perfluoralkil-vegyszerek (PFC-k) mindent befolyásolhatnak a termékenységtől és a születési súlytól az immunitásig és a pajzsmirigy-rendszerig.
  • A perklorát befolyásolhatja a pajzsmirigy rendszert, valamint az agy növekedését és fejlődését.
  • A mesterséges élelmiszer-színezők növelhetik az ADHD kockázatát.
  • A nitrátok, nitritek növelhetik a gyomor-bélrendszeri és idegrendszeri rák kialakulásának kockázatát. Emellett a pajzsmirigyhormon-termeléssel és a csökkentik a véráram oxigénszállító képességét.

Továbbá a szakemberek azt javasolják, hogy a káros anyagok elkerülése végett peóbáld meg csökkenteni a feldolgozott élelmiszerek arányát a gyerek étrendjében, inkább a friss, fagyasztott ételeket preferáld, ha lehetséges.

Műanyag helyett inkább üveg, vagy fém tárolóedényekben szállítsd, tartsd a kaját.

Amennyiben nem tudod kikerülni a műanyag dobozokat, semmiképpen se tedd be őket a mikróba, amikor ételt melegítesz! Ugyanis az orvosok szerint hő hatása például ftalánok kezdenek kiválni a műanyagból.

JÓL JÖNNE 600 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 600 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 613 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB 14 634 forintos törlesztőt (THM 10,14%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen az OTP, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hatalmas tortúra: gyerek nélkül is lehet kamatmentes az Orbán-hitel
A CSOK szabályai sejtetik, mi várhat a meddő párokra.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS