16 °C Budapest

Erről a legtöbb szülő megfeledkezik, pedig sok pénz múlhat rajta

2019. június 7. 14:30

Nyakunkon a nyári szünet, sok gyerek szabadul ki ilyenkor a megszokott keretek közül, sokkal figyelmetlenebbek, mint év közben, és pillanatok alatt megvan a baj. Az alacsony térítési díjak miatt alanyi jogon járó balesetbiztosítás mellé, érdemes keresni kiegészítő konstrukciókat is: összeszedtük, miből válogathatunk.

Sok szülő küldi nyári táborba a gyerekét, hiszen másképp nem tudja megoldani a szünet 10 hete alatt a kiskorúak felügyeletét. Egy ilyen helyen azonban olyan veszélyeknek vannak kitéve, amelyekkel a hétköznapokban nem is találkoznak, és pillanatok alatt megvan a baj.

Sokan nem tudják, hogy 2003 óta az állam ingyenes balesetbiztosítást nyújt minden fiatalnak 3 és 18 éves kora között: alanyi jogon jár állandó magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárnak. A kockázatviselés 24 órás, és a Föld valamennyi országára kiterjed.

Míg a biztosító társaságok évenként, kétévente változtak, addig a baleset esetén kifizetendő összegek nem növekedtek az elmúlt évek során, így a térítés alacsony összege miatt a szülőknek érdemes kiegészítő biztosításban is gondolkozni. Körbenéztünk a piacon, milyen lehetőségek vannak.

  • Az Aegonnál a Gyerek csomagok 730-3100 forint között, a Kid csomagok 1700-3700 forint között, a Kid Sport csomagok 3000-5100 forint közötti havi díjon érhetőek el.
  • Az Uniqua Cherrisk kalkulátora szerint egy 18 év alatti fiatalra havi 1589 forintért cserébe 20 milliós térítési maximumot is el lehet érni.
  • A Groupama Biztosító a Greeman Csoportos Tanulóbiztosítást ajánlotta, 9 konstrukció közül választhatnak a szülők, az éves díj 600 és 12 ezer forint között mozog.
  • A Generali Szimba tanuló balesetbiztosítása 6 féle konstrukcióban évi 1 ezer és 10 ezer forint közötti összegért elérhető, maximális térítési díja 2,5 millió forint.
  • A Signal Diákbiztosítás 7 féle csomagban elérhető, az éves díja 600 és 8 ezer forint között van.
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 13:24
A következő szezontól az RTL+ lesz az UEFA Bajnokok Ligájának otthona, a műsorvezetők Matthesz Flóra...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Bankmonitor  |  2024. április 22. 16:16
Újra elérhetőek olyan LTP szerződések, melyek a megtakarítás lejáratakor akár egyösszegű 15-30 száza...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 23. 14:05
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem