2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

Erre jártak a koronavírusos diáklányok Budapesten


Gyalog jártak Budapesten, és a Széchenyi fürdőben is megfordultak a koronavírussal megfertőződött diáklányok - közölte az országos tisztifőorvos.

Több dolog is kiderült arról a négy diáklányról, akik közül kettőt diagnosztizáltak koronavírussal. Müller Cecília tisztifőorvos sajtótájékoztatóján elmondta: a négy barátnő busszal érkezett Budapestre, amely Bécs és a magyar főváros között sehol nem állt meg. Két napig voltak Budapesten egy belvárosi lakásban, de nem voltak kapcsolatban a bérbeadóval. Mivel airbnb szállás volt, a kulcsot borítékban kapták meg. Müller Cecília elmondta: a tulajdonossal személyesen beszélt, amiből kiderült: egy megadott eljárásrend szerint történt a takarítás és fertőtlenítés.

A lányoknak nem volt helyismeretük, ezért pontosan nem tudták elmondani, merre jártak:

az viszont biztos, hogy jellemzően gyalogosan közlekedtek, betértek egy romkocsmába, palacsintázóba és egy gyógyszertárba, valamint a Széchenyi fürdőben is eltöltöttek egy órát.

Az Országos Tisztifőorvos felvette a fürdővel a kapcsolatot, ahol azt mondták neki, hogy éppen egy héttel ezelőtt adtak ki egy új eljárást. Megerősítették a fertőtlenítést, az úszómedencék klórszintjét is megemelték, ami elpusztítja a vírust. A nem klórozott gyógyvíz pedig 36-38 fokos, ami azért szerencse, mert a koronavírus nem szereti a meleget. Bár a tisztifőorvos szerint nincs szükség aggodalomra, elrendelték a rendkívüli fertőtlenítő nagytakarítást

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked