2020. augusztus 3. hétfő Hermina

Elképesztő: komolyan rákot okoz az antibiotikum?


Nagyobb eséllyel alakulnak ki a bélrák előfutárának tekintett sejtszaporulatok azoknál, akik hosszú időn át antibiotikumot szednek- írta a BBC cikkére hivatkozva a Világgazdaság.

A bakteriális megbetegedések kezelésére kiváló gyógyszer az antibiotikum, de előnyei mellett sajnos veszélyei is lehetnek. A bélpolipok, a bél belső oldalán növekvő apró kinövések gyakoriak, a brit lakosság 15-20 százalékát érintik, és bár

az esetek többségében nem okoznak tüneteket, nem rákosodnak el, olykor azonban rákká fejlődnek, ha nem kezelik őket.

Egy nemzetközi kutatócsoport újabb bizonyítékot talált arra, hogy a bélben lévő baktériumoknak szerepük van a tumorok kialakulásában. Az eredények alátámasztására természetesen további kutatásokra van szükség. A tanulmány 16 600 ápoló adatait elemezte. Az eredmények szerint azoknál a 20 és 39 év közötti ápolóknál, akik legalább két hónapig antibiotikumot szedtek, később nagyobb eséllyel diagnosztizálták a bélpolipok bizonyos fajtáját.

Tény, hogy az antibiotikumok megváltoztatják a bél mikroorganizmusait, csökkentik a baktériumok sokféleségét és számát, valamint az ellenséges organizmusokkal szembeni ellenállás erejét, mindennek pedig jelentős szerepe van a bélrák kialakulásában. Azt is megállapították, hogy az antibiotikumokkal kezelt baktériumok is gyulladást idézhetnek elő, ami szintén növeli a bélrák kialakulásának kockázatát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Könnyen becsaphatják az ügyfeleket a csalóka kamatok: erre nagyon figyelj oda
Százezreket is el lehet tapsolni egy rossz döntéssel.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

08.06-08.12
Országos

Aldi

08.06-08.12
Országos

Auchan

08.06-08.12
Országos

Spar

07.30-08.05
Országos

Interspar

07.30-08.05
Országos

Tesco

07.30-08.05
Országos

Lidl

07.30-08.05
Országos

Aldi

07.30-08.05
Országos