6 °C Budapest

Elárulta Müller Cecília, mikor kaphatja meg minden regisztrált magyar a védőoltást

2021. február 25. 14:22

Húsvétra mindenki kaphat oltást, aki regisztrált - szögezte le az operatív törzs február 25-én tartott sajtótájékoztatóján Müller Cecília tisztifőorvos.

A mai napig már több mint félmillióan megkapták az első oltást Magyarországon - közölte Müller cecília, aki szerint a mérföldkő eléréséért köszönet jár az érintetteknek. A tisztifőorvos kiemelte, hogy

húsvétra mindenki kaphat oltást, aki regisztrált

Mint mondta, vannak ugyan különbségek az oltóanyagok között, de mindegyik vakcina biztonságos. Akit felhívnak a háziorvosok, azokat arra kérik, fogadják el a rendelkezésre álló vakcinát. Mivel többféle oltóanyag van az országban, mindenkinek megoldható a védőoltása. Reális, hogy "húsvétra, a húsvét körüli időszakra" mindazokat be tudják oltani, akik regisztráltak - fogalmazott a tisztifőorvo, aki azt is kiemelte, hogy

a vakcina jelentősen csökkenti a halálozás esélyét.

Folyamatosan változnak a vakcinák alkalmazási lehetőségei is. Mint azt Müller jelezte, jók a hírek: az izraeli egészségügyi minisztérium közleménye alapján annak kockázata, hogy valaki az első oltást követően megbetegszik és hogy súlyosan zajlik, sokkal kevesebb lett az ottani tapasztalatok szerint, például 98,9%-kal kisebb az elhalálozás esélye. Egy másik, Müller Cecília által az AstraZenecával kapcsolatban említett kutatás alapján a második oltás későbbi (4 hét helyett 6 hét időközzel történő) beadása növelni tudja a hatásosságot.

A harmadik hullám felmenő szakaszában vagyunk

A járványügyi adatok sajnos megerősítik, hogy a harmadik hullám zajlik, és erőteljesen emelkednek a számok

- mondta Müller Cecília tisztifőorvos.

A vírusmutánsok exponenciálisan növelik a fertőzöttek számát, a 4385 új fertőzött és az aktív fertőzések száma is nőtt, 84 061-re. Növekszik a súlyos megbetegedettek száma is, így már 4830 fő van kórházban, közülük 411-en szorulnak lélegeztetésre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Rendőri intézkedések az elmúlt 24 órában

119 személlyel szemben rendelkeztek az elmúlt 24 órában a maszkviselési szabályok megszegése miatt a rendőrök - ismertette Kiss Róbert. Kereskedelmi üzletekben és bevásárló központokra ebből 29 eset jutott. Vendéglátó üzlet ideiglenes bezárására nem került sor. A kijárási tilalmat 345-en szegték meg. A korridorokon 65 rendőri intézkedés történ a tranzitálási szabályok megszegése miatt. 11 751 esetben ellenőrizték a hatósági karantént, ebből jelenleg 29 389 van érvényben.

Kiss Róbert felidézte, hogy a kormány meghosszabbította a védelmi intézkedéseket. E szerint március 15-éig hatályban maradnak a maszkviselésre, a kijárási tilalomra, a közterületi magatartásszabályokra, az üzletekre, szabadidős létesítményekre vonatkozó korlátozások és a rendezvénytartás szabályai - emlékeztetett Kiss Róbert rendőr alezredes.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem