2020. július 10. péntek Amália

Egyre többen várnak szürkehályog-műtétre


Januárban több mint 28 ezer beteg várt valamilyen műtéti beavatkozásra - derül ki a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján elérhető januári várólista adataiból. A legtöbbüknek szürkehályog-operációra lenne szüksége.

Ha megnézzük a NEAK honlapján elérhető várólista adatait, kiderül, csaknem minden harmadik beteg szürkehályog-műtétre vár, jelenleg a 12 ezret is meghaladja a NEAK listáján szereplők száma - írja a Világgazdaság. Van olyan beteg, akinek 2018 decemberére van időpontja.

5900-an várnak térdműtétre is, a NEAK adatai szerint országosan 339 nap az átlagos várakozási idő, a legtöbbet, több mint két évet a Honvédkórházban előjegyzett betegeknek kell várniuk az ortopédorvosra.

A harmadik leghosszabb várólista a csípőprotézisre váró betegeketé. Aki a Honvédkórházban szeretné elvégeztetni a bevaatkozást, annak türelmesnek kell lennie: átlagosan 626 nap a várakozási idő.

 

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk