2020. augusztus 8. szombat László

Egyre több a magánrendelő: megéri ide járni?


Egyre több a magánfinanszírozású, egészségügyi szolgáltatást nyújtó intézmény, a páciensek ezeken a helyeken a gyorsabb ellátáson túl nem feltétlenül kapnak többet - írja a Magyar Nemzet.


Tavaly a lakosság 47 százaléka járt valamilyen magánrendelőben, pedig nem feltétlenül kapnak jobb ellátást így. A magánszektor bizonyos szinten leveszi a terhet az állami rendszerről, ám ha nagy a baj, rászorul az állami kórházak sürgősségi osztályának segítségére. Az egyénre elköltött egészségbiztosítás 80 százalékát általában az illető halála előtti utolsó hat hónapban használják fel.

Zöld Péter, közgazdász, egészségügyi menedzser elmondása szerint: a legjobb mindenkinek úgy gondolnia az egészségbiztosítási járulékára, mint egy adófajtára - ahol a befizetett összeg és a kapott szolgáltatás között nincs összefüggés. Nem érdemes úgy tekinteni rá, mint haszontalan befizetésre.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.