2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Egyre több a magánrendelő: megéri ide járni?


Egyre több a magánfinanszírozású, egészségügyi szolgáltatást nyújtó intézmény, a páciensek ezeken a helyeken a gyorsabb ellátáson túl nem feltétlenül kapnak többet - írja a Magyar Nemzet.


Tavaly a lakosság 47 százaléka járt valamilyen magánrendelőben, pedig nem feltétlenül kapnak jobb ellátást így. A magánszektor bizonyos szinten leveszi a terhet az állami rendszerről, ám ha nagy a baj, rászorul az állami kórházak sürgősségi osztályának segítségére. Az egyénre elköltött egészségbiztosítás 80 százalékát általában az illető halála előtti utolsó hat hónapban használják fel.

Zöld Péter, közgazdász, egészségügyi menedzser elmondása szerint: a legjobb mindenkinek úgy gondolnia az egészségbiztosítási járulékára, mint egy adófajtára - ahol a befizetett összeg és a kapott szolgáltatás között nincs összefüggés. Nem érdemes úgy tekinteni rá, mint haszontalan befizetésre.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked