14 °C Budapest

Ebben a két térségben tombol még mindig a koronavírus-járvány: ez tényleg rengeteg halott!

MTI
2020. július 13. 17:30

Európa után Latin-Amerikában és a karibi térségében a legmagasabb a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma a világon. Az AFP francia hírügynökség szerint itt több mint 144 ezren vesztették életüket a Covid-19-ben.

Míg Európában 202 505 a járvány halottainak száma, addig Latin-Amerikában és a karibi régióban 144 758, az Egyesült Államokban és Kanadában pedig 144 023. Brazíliában 72 100, Mexikóban 35 006, Peruban 11 870, Chilében pedig 6979 áldozatot követelt a koronavírus. Szakértők szerint járvány Latin-Amerikában ennél jóval több áldozatot szedett.

A térségben több mint 3 370 000 esetet regisztráltak, így a fertőzések számában is a második helyen áll a világon az Egyesült Államok és Kanada mögött, ahol több mint 3 400 000 fertőzöttet jegyeztek fel. Mexikói tisztségviselők megerősítették, hogy a halálos áldozatok száma átlépte a 35 ezret a 130 millió lakosú országban, amely ezzel a negyedik a halálozási rangsorban a világon. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint Mexikót csak az Egyesült Államok, Brazília és Nagy-Britannia előzi meg.

Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök szerint kedvezően alakul a járványgörbe, mert 32 államból csak 9-ben emelkedett a fertőzések száma. Bár az elmúlt héten rekordokat döntöttek az új fertőzéses esetek, az államfő úgy véli, hogy már nem tombol annyira a járvány. Mexikóban összesen 299 750 fertőzöttről tudni.

Közben Argentínában elérte a 100 166-ot a Covid-19-es megbetegedések száma. Az elmúlt 24 órában 2657 új esetet jelentettek az ország egészségügyi minisztériuma szerint. A koronavírus halálos áldozatainak száma 1845, és több mint 700 embert ápolnak intenzív osztályon. Argentína szeptember 1-ig repülési tilalmat vezetett be a kereskedelmi célú járatokra, hogy megfékezze a vírus terjedését. A fertőzések számának emelkedése ellenére a kormány azt tervezi, hogy feloldja a Buenos Aires térségében életbe léptetett szigorú kijárási korlátozásokat. Egyelőre nem tudni, hogy mely intézkedések maradnak továbbra is hatályban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem