2020. december 5. szombat Vilma

Döbbenetes adatok kerültek napvilágra: extrém sok a császármetszés itthon


Folyamatosan emelkedik a császármetszések száma Magyarországon: a szülések több mint 40 százalékánál alkalmazzák ezt a módszert, míg mintegy fél évszázada mindössze az öt százalékában éltek vele. A legfrissebb adatokból kiderül, miképp alakultak pontosan a számok a tavalyi év során.

A császármetszés rendkívül hasznos, ha a magzat más úton nem tud megszületni, de még a legmodernebb körülmények között is némileg magasabb kockázattal jár az anyára és a magzatra nézve, mint a normál hüvelyi szülés. A  Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő bocsátotta a Nők Lapja rendelkezésére a tavalyi év pontos adatait, melyből kiderül, hogy arányaiban az egri  Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet falai között történt a legkevesebb császármetszéd, 22,14 százalék, míg a lista élén Magyar Honvédség Egészségügyi Központ áll 56,99 százalékkal.

Az adatokból kiderül hogy 2018-ban a 84 176 darab szülés 40,089 százaléka történt császármetszés segítségével. Az egyes szülészeti osztályok mutatói nagyon eltérőek, aminek az oka az, hogy másféle szülészeti protokollal dolgoznak, azaz másképp ítélik meg azt a kérdést, mikor van szükség császármetszésre.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk