2020. január 17. péntek Antal, Antónia

Döbbenetes adatok kerültek napvilágra: extrém sok a császármetszés itthon


Folyamatosan emelkedik a császármetszések száma Magyarországon: a szülések több mint 40 százalékánál alkalmazzák ezt a módszert, míg mintegy fél évszázada mindössze az öt százalékában éltek vele. A legfrissebb adatokból kiderül, miképp alakultak pontosan a számok a tavalyi év során.

A császármetszés rendkívül hasznos, ha a magzat más úton nem tud megszületni, de még a legmodernebb körülmények között is némileg magasabb kockázattal jár az anyára és a magzatra nézve, mint a normál hüvelyi szülés. A  Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő bocsátotta a Nők Lapja rendelkezésére a tavalyi év pontos adatait, melyből kiderül, hogy arányaiban az egri  Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet falai között történt a legkevesebb császármetszéd, 22,14 százalék, míg a lista élén Magyar Honvédség Egészségügyi Központ áll 56,99 százalékkal.

Az adatokból kiderül hogy 2018-ban a 84 176 darab szülés 40,089 százaléka történt császármetszés segítségével. Az egyes szülészeti osztályok mutatói nagyon eltérőek, aminek az oka az, hogy másféle szülészeti protokollal dolgoznak, azaz másképp ítélik meg azt a kérdést, mikor van szükség császármetszésre.

 

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

A régió után kullog Magyarország: rengetegen ülnek a hazai börtönökben
Kiderült, hány fogvatartott jut 100 ezer lakosra az európai országokban.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS