2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Döbbenetes adatok kerültek napvilágra: extrém sok a császármetszés itthon


Folyamatosan emelkedik a császármetszések száma Magyarországon: a szülések több mint 40 százalékánál alkalmazzák ezt a módszert, míg mintegy fél évszázada mindössze az öt százalékában éltek vele. A legfrissebb adatokból kiderül, miképp alakultak pontosan a számok a tavalyi év során.

A császármetszés rendkívül hasznos, ha a magzat más úton nem tud megszületni, de még a legmodernebb körülmények között is némileg magasabb kockázattal jár az anyára és a magzatra nézve, mint a normál hüvelyi szülés. A  Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő bocsátotta a Nők Lapja rendelkezésére a tavalyi év pontos adatait, melyből kiderül, hogy arányaiban az egri  Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet falai között történt a legkevesebb császármetszéd, 22,14 százalék, míg a lista élén Magyar Honvédség Egészségügyi Központ áll 56,99 százalékkal.

Az adatokból kiderül hogy 2018-ban a 84 176 darab szülés 40,089 százaléka történt császármetszés segítségével. Az egyes szülészeti osztályok mutatói nagyon eltérőek, aminek az oka az, hogy másféle szülészeti protokollal dolgoznak, azaz másképp ítélik meg azt a kérdést, mikor van szükség császármetszésre.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.