2020. október 27. kedd Szabina

Csatornázós csalók járják Budapestet: simán lehúzzák, aki nem figyel


Több telefonos bejelentés érkezett az elmúlt napokban a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) központi ügyeletére arról, hogy ismeretlenek az FCSM munkatársainak kiadva magukat váratlanul betoppanva pénzért akarják kitisztítani a csatornát, vagy nemlétező dugulást elhárítani.

Pénzre van szükséged? Használd a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát!

Az FCSM tájékoztatása szerint valójában csalók próbálják ezzel a trükkel átverni ügyfeleiket. "Ha nem hívtak otthonukna, vagy munkahelyükre csatornatisztítás miatt szakembereket, akkor mindenképpen legyenek gyanúsak a váratlanul betoppanó, az FCSM-re hivatkozó, és azonnal intézkedni akaró csalók" - írják. Arra is figyelmeztetnek, hogy senki se dőljön be álcájuknak, a munkaruhának és a láthatósági mellénynek.

"Ne írjanak alá semmilyen hivatalosnak tűnő nyomtatvány, amíg nem győződtek meg arról, hogy az mire kötelez" - írják közleményükben.

Ezután arról is tájékoztatnak, hogy szakembereik amúgy kizárólag a közcsatornarendszert üzemeltetik, "nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal és legfőképpen nem kérnek készpénzt".

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó