Csalókra vadászik a rendőrség: szakértők segítségét kérték

Pénzcentrum
2019. május 19. 12:02

Együttműködési megállapodást írt alá az OTT-ONE az Országos Rendőr-főkapitányság felügyelete alatt álló Nemzetközi Oktatási Központtal. A partnerség keretében az OTT-ONE a NOK közreműködésével szervezett képzések keretében nyújt szakmai támogatást, amelyek fókuszában a kiberbűnözés, illetve a jelenség elleni hatékony fellépés lehetőségei állnak. Az együttműködés célja, hogy a vállalat blockchain területen szerzett tapasztalataival, illetve gyakorlati ismereteivel hozzájáruljon a hazai és a nemzetközi rendészeti oktatásban résztvevők közbiztonsági kihívásokra való felkészítéséhez.

Az OTT-ONE és a Nemzetközi Oktatási Központ között létrejött együttműködési megállapodás értelmében a tőzsdei társaság szakmai tapasztalatait, illetve szaktudását felhasználva támogatja a NOK közreműködésével szervezett képzéseket. A képzések központi témája a jelenkor egyik legújabb közbiztonságot érintő kihívása, a kiberbűnözés, amely területen az OTT-ONE blockchain üzletága kapcsán számos tapasztalatot szerzett, illetve megoldást eszközölt az elmúlt évek során. A Nemzetközi Oktatási Központ egy korábbi, célját tekintve hasonló, de nemrégiben felmondott együttműködés után választotta új partnerének az OTT-ONE Nyrt.-t.

A NOK a Belügyminisztérium 1999-ben alapított képzési intézménye, amely a rendészeti oktatást végző nemzetközi szervekkel kötött szerződésekből, megállapodásokból, jogszabályi kötelezettségekből eredő feladatok végrehajtásáért felelős, illetve tevékenységei közé tartozik még a különböző továbbképzések szervezése és lebonyolítása, nemzetközi együttműködések keretében. A NOK önállóan és nemzetközi partnereivel együttműködve, magyar és külföldi rendészeti dolgozók részére különleges képzési lehetőségeket kínál, ami alkalmat ad a résztvevőknek a közbiztonságot érintő legújabb kihívások és az azokra született rendészeti válaszok megismerésére, a legjobb gyakorlatok elsajátítására, és a hosszú távú rendészeti együttműködést támogató és elmélyítő kapcsolatépítésre.

A képzések során az OTT-ONE Nyrt.-t Vesszős Gergely, a társasághoz tavaly év végén csatlakozott blockchain szakértő, a vállalat operatív igazgatóságának tanácsadója képviseli majd. A szakember feladata a vállalatnál a folyamatban lévő blockchain fejlesztésekkel összefüggő, valamint a jövőbeli blockchain alapú fejlesztések kidolgozásával kapcsolatos szakmai munka vezetése.

Megtiszteltetés, hogy a legmagasabb színvonalú rendészeti oktatást biztosító Nemzetközi Oktatási Központ az OTT-ONE-t választotta partnereként, hogy szaktudásunkkal támogassuk a képzéseiket. Társaságunk széles körű tapasztalattal rendelkezik a blockchain technológiák területén, így a kiberbűnözéssel járó kihívásokat, illetve a lehetséges megoldásokat is alaposan tanulmányoztuk, illetve tesszük ezt mind a mai napig. Hiszem, hogy a jövő technológiáinak biztonságos használatához, illetve a kihívások kezeléséhez elengedhetetlen az edukáció, így értékteremtésünk során nagy hangsúlyt kívánunk fektetni a tudásmegosztásra is

- mondta el Vesszős Gergely, az OTT-ONE Nyrt. operatív igazgatóságának blockchain szakértője.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem