2020. július 14. kedd Örs, Stella

Bekövetkezett, amitől tartottunk: egész Olaszországot lezárják az új koronavírus miatt


Egész Olaszország lezárják keddtől az új koronavírus miatt. Ezt maga az olasz miniszterelnök jelentette be hétfő este. Az országban csak munkába lehet majd járni, és csupán vészhelyzet esetén lehet komozdulni otthonról.

Egész Olaszország mostantól zárva van

- jelentette be hétfő este Giuseppe Conte, olasz miniszterelnök, aki szerint az intézkedést a polgárok, különösen a legsebezhetőbb személyek védelme érdekében hozták meg.

A határozat keddtől lép életbe, az országban betiltanak minden rendezvényt, csak munkába lehet majd járni, valamint csak vészhelyzet esetében lehet kimozdulni. Bezárnak a mozik, diszkók, konditermek, nem lesznek temetések, esküvők, sem pedig sportrendezvények.

Az intézkedés - a jelenlegi tervek szerint - április 3-áig tart.

Közölte, az utcára ki lehet menni, de kerülni kell a csoportos találkozókat. A tömegközlekedés továbbra is működik, de városát csak az hagyhatja el munkavégzés kapcsán vagy egészségügyi okból, aki erre engedélyt kap.

"Tudom, hogy nehéz megváltoztatni mindennapi életünket, de azonnal cselekedni kell, a fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt" - mondta a miniszterelnök. Olaszországban napról napra több mint ezerrel emelkedik a diagnosztizált fertőzöttek száma, számuk meghaladta a kilencezret, a halálos áldozatok száma 463.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS