2020. november 29. vasárnap Taksony

Bécsi koronavírus-gyanús magyar nő: nem róla volt szó a sajtótájékoztatón


Videóüzenetben jelentkezett a Bécsben koronavírus-gyanúval kórházban fekvő magyar nő.

Videóüzenettel jelentkezett a bécsi Ferenc József Császár Kórházban koronavírus-gyanúval fekvő Miháczi Bea, miután többen is aggódtak miatta, illetve a magyar operatív törzs sajtótájékoztatóján is elhangzott, hogy két magyarnál diagnosztizálták a kórt, egyikük Ausztriában tartózkodik jelenleg, a másik pedig Japánban.

A tájékoztató után mindenki arra gondolt, hogy Miháczi a magyar beteg - Gulyás Gergely miniszter nem árulta el a bécsi beteg nevét, amikor rákérdeztek -, de ő most a videójában azt mondta, még nem érkezett eredménye, nem diagnosztizálták egyértelműen a koronavírust nála.

Még nem kaptam eredményt, örülök neki, hogy még megvan esély, hogy negatív lehet az eredmény

- mondta az utazóblogger, akinek a nap második felére ígérték az eredményeket. Amint meglesznek, erről is beszámol az oldalán. Miháczi Bea két hete érkezett vissza Olaszországból, azóta magas láza van és köhögése sem szűnik, ezért került végül a karanténba.

Tenerifén 5 magyar került karanténban, a legutolsó információk szerint jól vannak. Amennyiben információjuk lesz arról, hogy az országban valaki megbetegedett, akkor azonnal tájékoztat a kormány - mondta el Gulyás a tájékoztatón.

Az operatív törzs létrejöttéről is tájékoztatást adott a miniszter: ügyeleti központot működtet a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs. A kormány döntésének megfelelően az operatív törzs továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-fertőzésre vonatkozó, ellenőrzött egészségügyi és járványügyi adatokat. Magyarországon a vírus jelenlétét nem mutatták ki.

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: koronavirus@bm.gov.hu. A beérkező elektronikus levelekre a központ a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küld. A 06-80-277-455 illetve a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogják fogadni a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Indul a karácsonyi roham: tömegek rohanták meg ezekért a Tescót, Lidlt, Spart
Mutatjuk a vásárlók kedvenc termékeit boltláncoként!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS