2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Beadta engedélykérelmét az AstraZeneca: ekkor jöhet az újabb vakcina az EU-ban


Beadta engedélykérelmét az Európai Gyógyszerügynökséghez az AstraZeneca. Ha minden a terv szerint halad, már január 29-én megkapja az oltóanyag a feltételes forgalomba hozatali engedélyt.

Megkapta az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a gyógyszervállalat kérelmét, melyben vakcinájuk jóváhagyását kérik - írja a Reuters. Az EMA azt ígéri, gyorsított ütemben igyekeznek elbírálni a kérést. Ha minden a terv szerint halad, már január 29-én megkapja az oltóanyag a feltételes forgalomba hozatali engedélyt.

Az Európai Unióban eddig a Pfizer és a BioNTech, illetve a Moderna vakcináját engedélyezték.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked