2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Az Unióban használt terápiák fele el sem ér a magyar betegekhez


Jelenleg több mint 90 új készítmény vár arra, hogy bekerülhessen a társadalombiztosító által támogatott orvosságok közé - írja a Népszava, amely megjegyzi, ezek a készítmények több ezer magyar, közöttük a szklerózis multiplexszel, a gyomor-, a vastagbél-, az emlő-, és a tüdőrákkal, valamint szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők gyógyulását vagy életkilátásainak javítását segíthetnék. Azonban nem túl jók a kilátások: új gyógyszert ugyanis legutóbb két évvel ezelőtt fogadott be a kormányzat.

Jelenleg több mint 90 új készítmény vár arra, hogy bekerülhessen a társadalombiztosító által támogatott orvosságok közé. Ezek a készítmények több ezer magyar, közöttük a szklerózis multiplexszel, a gyomor-, a vastagbél-, az emlő-, és a tüdőrákkal, valamint szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők gyógyulását vagy életkilátásainak javítását segíthetnék. Viszont a kilátások nem túl jók, ugyanis új gyógyszert legutóbb két évvel ezelőtt fogadott be a kormányzat, viszont az az is csak hónapokkal később, tavaly tavasszal jutott el a betegekig - írja a Népszava.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) felhívta a figyelmet, valamennyi V4-es országban rövidebb a befogadási idő mint nálunk: a kérelemtől az elbírálásig Csehországban 165, Lengyelországban és Szlovákiában 180 nap telik el. Magyarországon pedig átlagosan 690 napig tart ez a folyamat.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.