2021. január 22. péntek Vince, Artúr

Az influenza is megérkezett a koronavírus mellé: ezek a legfertőzöttebb megyék


Megjelentek a 47. heti influenza adatok a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján, amely szerint 2020. november 16-22. között az országban 8 900 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint megállapítható, hogy 2020. november 16-22. között az országban 

8 900 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A 47. héten orvoshoz fordult betegek kormegoszlása az alábbiak szerint alakult: a betegek 

  • 17,8 százaléka 0-14 éves gyermek, 
  • 34,3 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 
  • 36,9 százalékuk a 35-59 évesek, 
  • 11,0 százalékuk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

A 47. héten a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába érkezett mintákból az elvégzett vizsgálatok influenza vírust nem mutattak ki. A kórházi alapú influenza surveillance keretén belül a fekvőbeteg-ellátó intézmények által ellátott betegeknél kezdeményezett, laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza pozitív eredményről nem érkezett jelentés.

A 47. héten nem jelentettek influenzaszerű megbetegedések halmozódását.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Hiába van kanyarban az orosz vakcina: a magyarok köszönik, nem kérnek belőle
13 ezer fő töltötte ki a Pénzcentrum nagy covid-vakcina kutatását.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked