2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

Ágyi poloskák lepték el a magyar kórházat: így csípték össze a betegeket


Egy anya azt állítja, hogy ágyi poloskák csípték össze őt és gyermekét is a Heim Pál Gyermekkórház Belgyógyászati Osztályán - számolt be az RTL Híradó.

Egy anya és gyermeke 11 napot töltöttek a Heim Pál Gyermekkórházban, ahol feltételezhetően ágyi poloskák csípték meg őket. A riportban megszólaló nő szerint nem ő volt az egyetlen, aki észlelte a rovarokat, egy másik anya például fényképet is készített az állatról.

A felmerülő probléma kapcsán a kórház azt írta Facebook oldalára, hogy 

a nagy forgalom és az intenzív látogatások miatt, az intézményen kívülről kerülhet be ágyi poloska. (...)Jelen pillanatban ágyi poloska fertőzés az adott kórteremben nincs. A többi kórteremben a biztonsági fertőtlenítés folyamatban van. 

Az eset kapcsán az RTL megkereste a kórházat is, akik válaszként közleményt adtak ki melyben azt írják, hogy a legkorszerűbb, legújabb osztályon ütötte fel a fejét a poloska probléma, de hogy azóta már (az érintett kórteremben) megszűnt a probléma.

(A borítókép illusztráció.)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Már repkednek a 100 ezres bírságok: könnyen megüthetik a bokájukat a háztulajok
Magyaroszágon évente több ezer köbméternyi illeglis hulladékot rak le a lakosság, melynek elszállítása komoly gondot okoz a hatóságoknak. Kevesen tudják, de akár 100 ezer forintos bírsággal is sújthatja őket a hatóság.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó