2019. március 18. hétfő Sándor, Ede

Aggasztó előrejelzés: pár év, és nem lesz elég gyermekorvos Magyarországon


A következő négy évben csaknem 250 házi gyermekorvosi praxisban nem lesz, aki ellássa a gyerekeket, ezért jó lenne, ha az egészségpolitika egyértelművé tenné, hogy fenn akarják-e tartani az alapellátás keretein belül a házi gyermekorvosi ellátást - idézte Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) elnökét a Világgazdaság.

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, mekkora gondokkal kell szembenéznie a jövőben a gyermekorvosi ellátásnak. A problémákról most azonban újabb részletek láttak napvilágot:

A következő négy évben csaknem 250 házi gyermekorvosi praxisban nem lesz, aki ellássa a gyerekeket, ezért jó lenne, ha az egészségpolitika egyértelművé tenné, hogy fenn akarják-e tartani az alapellátás keretein belül a házi gyermekorvosi ellátást

- mondta Póta György, aki hangsúlyozta, a HGYE elkötelezett amelett, hogy 18 éves korig a gyerekeket házi gyermekorvosok lássák el. Az elnök szerint egyébként az utóbbi négy-öt évben 120 gyermekorvosi praxis szűnt meg úgy, hogy nincs utánpótlás, a 18 év alatti populációt összesen 1400 házi gyermekorvosi praxisban látják el. Egy praxisra legalább 1000-1300 gyermek jut, a rendelőkben az új generáció híján az orvosok idősödése a legnagyobb probléma.

A nem megfelelő utánpótlás miatt a HGYE becslései szerint a folytatásban is évente várhatóan hatvan praxis szűnhet meg. 

Jól jönne 3 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 45 941 forintos törlesztővel a Raiffeisen Bank (THM 8,2 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H (46 000 Ft/hó; THM 8,1%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az Erste (51 352 Ft/hó; THM 11,92 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Cetelem és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS