11 °C Budapest

A szakember szerint oltás nélkül szinte biztosan elkapjuk a vírust

MTI
2021. február 27. 10:33

Aki nem kapja meg a védőoltást, az nagy eséllyel elkapja a koronavírust - mondta az M1 aktuális csatornának Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa.

A budapesti Honvédkórház orvosa hozzátette: aki elkapja ezt a vírust, annál nincs ember, aki megmondja, milyen súlyosságú állapotba fog kerülni: enyhe tünetekkel megússza, vagy súlyos állapotban intenzív osztályra kerül.

Péter Ádám kiemelte, bárki megkérdezi, azt feleli: az oltás a megoldás. Kitért arra is, hogy Magyarországon többféle vakcina áll rendelkezésre, amelyekről elég sok elbizonytalanító információ látott napvilágot. A szakember viszont leszögezte: egyértelműen, szakmai bizonyossággal ki lehet jelenteni, hogy mindegyik vakcina, amelyet Magyarországon használatba vettek, biztonságos és hatásos.

A Honvédkórház szakorvosa mindenkitől azt kérte: bízzanak az orvostudományban és az orvosokban. Aki regisztrál, azt az oltást fogja megkapni, amelyik számára a legmegfelelőbb - jelentette ki.

Péter Ádám - aki az első hullám óta vesz részt az intenzív osztályra kerülő koronavírusos betegek ellátásában - az M1 stábjának meg is mutatta, hol látják el a súlyos állapotba került fertőzötteket. Elmondta, hogy valaki már megbetegedésének első napjaiban az intenzív osztályra kerül, de olyanok is vannak, akiknél a hetedik nap környékén lép fel olyan állapotromlás, amely miatt intenzív osztályra kerülnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus elsődlegesen a tüdőt érinti, de a vese, a szív működésében is problémát okozhat. "Ez a vírus minden szervre hat" - szögezte le Péter Ádám, aki azt is kiemelte: az orvosok számára is megdöbbentő, milyen nagy arányú halálozást okoz a koronavírus.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 18. 08:28
Az elektromos autók térnyerésének nagy nyertesei között lehetnek a lítiumot kitermelő bányatársaságo...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 07:54
A Manna FM Valódi Nők című műsorának vendége volt Süle-Szigeti Bulcsú, a Bankmonitor nyugdíjszakértő...
Kiszámoló  |  2024. április 17. 21:41
Az Eurostat ábrája arról, hogy melyik uniós ország mennyit költ az egészségügyre a GDP arányában. (M...
MEDIA1  |  2024. április 17. 15:09
Korábban bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor köreiből származó pénzekből érkezett néhány évvel ezelőt...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem